Eventyrlige Ithaka med krystalklart badevand

Ithaka er en frodig og bjergrig ø med svimlende blågrønne havudsigter, dramatisk landskab og idylliske landsbyer. Her er en betagende kombination af smukt landskab og autentisk atmosfære – og det er let at komme rundt i bil, på cykel eller til fods.

Nyd den rolige atmosfære, tag på en vandretur eller find en af mange hemmelige strande med glasklart vand. Øen er ikke overrendt af turister, så det er behageligt at være her.

Du bor i den stemningsfulde hovedby Vathi, der ligger halvmåneformet med pastelfarvede huse langs bunden af den blågrønne Molo-Bugt – og med svulmende bjerge som bagtæppe. Der er hyggelige smalle gader og rolige pladser, hvor du kan udforske butikker, nyde et glas retsina på en taverna eller lade dig lokke af duften fra byens bageri.

Italiensk og græsk i skønt miks 

Ithaka er den næstmindste af De Ioniske Øer vest for det græske fastland. Øerne var i 400 år under veneziansk styre, mens resten af Grækenland var under tyrkisk kontrol. Det er tydeligt at se i dag. Husene er f.eks. ikke hvide med græsk-blå skodder, men pastelfarvede med varme farver på skodderne. De mange oliventræer er plantet af venezianerne - og selv maden er italiensk inspireret.

Grækerne elsker Odysseus' Ithaka

Måske skyldes det netop den italienske elegance, at Ithaka i årevis har været feriested for velhavende grækerne. Men Ithaka har også nærmest ikonisk status hos grækerne. Det skyldes den mytologiske fortælling om Kong Odysseus, der kæmpede sig hjem til Ithaka på en 10 år lang rejse omtalt i den græske Homer-klassiker Odysseen. Oplev den mytiske ø – og de fortællinger og steder, som er kendt fra Odysseen.

Unik rejse med FolkeFerie.dk

Det er kun FolkeFerie.dk, der tilbyder rejser fra København til Ithaka. Du lander i Preveza Lufthavn på det græske fastland. Herfra har du mulighed for at tilkøbe vores transfer, som er en fantastisk, smuk oplevelse. Prisen er 265 kr. t/r pr. person. Vi rejser i maj, juni, september og oktober.

Udvalgte hoteller til dig

Tag en pause fra stress og jag, og rejs til Odysseus' ø Ithaka. Nyd en afslappende ferie på en af vores skønne hoteller ved havnebyen Vathi.

Oplev Ithaka i 360°

Få en virtuel rundtur på den græske ø Ithaka. Klik på info-knappen i 360° filmen og læs mere om hotellerne, byerne og strandene.

Oplevelser

 • Inges ferietips

  Den livsglade 73-årige Inge la Cour har i over 20 år tilbragt de fleste sommeruger lidt uden for Vathi. Hun beskriver sit græske tilflugtssted som "Paradis på jord". Læs Inges gode ferietips til Ithaka i Grækenland...

  Læs Inges ferietips til Ithaka her

Se video fra Ithaka

Vejret

 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dag
12° C
13° C
15° C
18° C
23° C
27° C
30° C
30° C
27° C
22° C
17° C
14° C

Kort

Udflugter

 • Udflugter på Ithaka

  Tag med på vores spændende udflugter og oplev alt det bedste, som Ithaka har at byde på. Kom på byvandring, fantastisk ø-rundtur, badeliv og bådtur eller fordyb dig i det græske køkken.

  Læs mere her

Om Ithaka

 • Uspoleret natur og krystalblåt hav

  Ithaka er ferieparadis der rummer det hele - smuk natur, uberørte strande, et væld af oplevelser og spændende historie. Odysseus' historiske ø ligger midt i det ioniske hav med betagende udsigter hvorend man drejer hovedet. 

  Læs mere her

Værd at vide

 • Ithaka fra A-Å

  Vi har samlet en række informationer, som er værd at vide inden din rejse til Ithaka. Læs blandet andet om afstande fra lufthavnen, internet, drikkevand, transport, vejret på Ithaka og meget mere.

  Læs mere her

Gæsterne siger

 • Hvorfor lige Ithaka?

  Vil du gerne på ferie til den græske ø Ithaka, så har du mulighed for at læse nogle af vores gæsters anbefalinger af øen. Vi har samlet et udpluk af vurderinger fra tidligere gæster, som har været på Ithaka. 

  Læs mere her

Katalog

 • Få inspiration til ferien

  Lige her kan du bladre igennem vores nyeste katalog. Få inspiration til dit næste ferieeventyr, og læs om alle vores spændende rejsemål. 

   

  Bestil kataloget til din postkasse