64-årige Helle Brøndum fra Mårslet i Jylland er så vild med Malta og feriehuset, at hun har været her 28 gange gennem de sidste 30 år og ofte 5 uger ad gangen. Helle vil ikke undvære det gode vejr og den skønne natur på Malta for noget i verden. Selvom Helle efterhånden har rejst Jorden tynd og hvert år foretager 4-6 rejser til forskellige steder, tager hun altid på langtidsferie på Malta i januar eller februar. Her finder hun roen og fordybelsen, væk fra hverdagens mange gøremål. Her får hun forårsfornemmelser og velvære langt fra triste Vinterdanmark.

”Når vinteren kommer til Danmark, er Malta mit favoritrejsemål over dem alle. Jeg ville aldrig tage til Gran Canaria og ligge og stege på stranden, men nyder, at jeg på Malta kan være ude i bare ben i gårdhaven eller på soltaget. Solen skinner behageligt, og alle vegne popper de flotteste gule og røde blomster frem. Og så betyder det også noget, at jo ældre man bliver, jo strengere bliver de lange flyveture til Thailand eller lignende lande. Så er det rart, at flyveturen til Malta ikke tager meget mere end 3 timer”.


Mangfoldigheder og muligheder
”Du kan godt sige, at kærligheden til feriebyen er gået i arv – eller smitter. Jeg har haft min datter med herned, fra hun var baby, og nu kommer hun her selv med sin familie, så vi er her flere generationer samtidig. Jeg har også flere gange rejst hertil med en gruppe venner, og jeg har fået nye venner her. Det sociale liv er noget helt særligt på feriecentret, også fordi rammerne er som skabt til det. Vi mødes i poolen, spiser sammen, spiller bridge eller tager et spil minigolf. Men det er helt op til dig, om du vil være alene eller ej. De første år holdt jeg mig for mig selv. Men sådan er det ikke mere”.


På langtidsferie er der god tid til alt det gode
På sine langtidsferier benytter Helle og hendes kæreste sig hver dag af spabadet, den indendørs pool, saunaen og fitnessrummet. Helle nyder også at have tid til at læse bøger, skrive e-mails og lave fotobøger. Ting, hun ikke når i en travl hverdag hjemme i Danmark. ”Jeg tager også gerne på specialture med de danske rejseledere, som har været der lige så længe, som jeg er kommet på Malta. Det giver en tryghed og glæde, at jeg kender de ansatte, ligesom det i øvrigt også er rart, at her er en læge tilknyttet stedet, hvis nu behovet skulle opstå. Vi bliver jo ikke yngre”.


Feriehusene er fantastiske
”En anden grund til, at jeg vender tilbage år efter år, er feriehusene. Størrelse og indretning er altså vigtig, når du skal bo et sted i længere tid. Der findes ikke noget værre end en lille trang ferielejlighed, hvor du hele tiden skal have albuerne ind til siden. Feriehuset på Malta er skønt, stort og rummeligt. Jeg elsker, at jeg kan gå lige ud i min gårdhave, og slår jeg døren op, ligger huset i de smukkeste omgivelser. Her går vi en masse ture for os selv eller med andre langtidsgæster. Så går snakken lystigt derudaf og benene ligeså”.

Selvom Helle har været langtidsgæst over halvdelen af sit liv, er der altid noget nyt at se og lave på Malta. ”Vi tager selv bussen ud og oplever øens mange seværdigheder. Og her kan vi glemme alt om danske billetpriser. På Malta er det uhyre billigt at køre bus. Vi skal dog altid til den gamle hovedstad, Mdina, med de lange, smalle gader og den fantastiske stemning og til den frodige landbrugsø, Gozo. Det er mine yndlingssteder. Rejseleder Susanne er også god til at arrangere specialture til nonneklostre, munkeherberger, paladser og andre spændende udflugtssteder, som vi aldrig selv kunne få adgang til.


Jeg kan ikke undvære Malta
”Tanken om ikke at skulle af sted til Malta på langtidsferie er for mig helt utænkelig. Jeg har rejst hele Jorden rundt, og kun på Mellieha Holiday Centre finder jeg så gode faciliteter, feriehus og betjening. Og sådan et par uger i fortryllende natur med et skønt klima kan mærkes længe efter i hele kroppen og kadaveret”, siger Helle.

Læs mere om langtidsferie på Malta