Langtidsgæsten Kirsten fortæller begejstret, hvorfor hun år efter år vender tilbage til Mellieha Holiday Centre og Malta

Kirsten, der kommer fra Samsø, elsker at drage afsted til middelhavsøen Malta, når vejret bliver gråt og trist i Danmark. Inden for de sidste to år har Kirsten været hele ni gange på Malta. Kirsten kan ikke undvære det behagelige klima og er derfor meget begejstret for sine længere ophold på Mellieha Holiday Centre.

"Ferien til Malta er et lyspunkt"

”Jeg kommer til Malta om vinteren, fordi varmen er skøn, og alt er stadig grønt. Her kan jeg både få ro og få dækket mit sociale behov, for der er altid nogen at falde i snak med. Selv om jeg har rejst mange andre steder i verden, er der intet, som kan hamle op med Mellieha Holiday Centre. Det er blevet mit andet hjem. Alle er så søde, og servicen er helt i top. Når man som jeg er gangbesværet, er det rart, at der altid er nogen, der spørger, ”skal jeg ikke lige give dig en hånd med”.

Og det lune vintervejr gør altså underværker. Varmen gør, at jeg glemmer mit dumme ben. Og når vi nu er ved varme, jeg kan kun varmt anbefale Mellieha Holiday Centre til ældre. Det er rart at vide, at stedet har tilknyttet en læge, og er der det mindste, ringer du bare til receptionen, så sender de straks hjælp. Det giver sådan en dejlig tryghed. Sidste gang jeg var her, var det sammen med min datter og tre børnebørn. Det var jo alle tiders. Vi hyggede os og nød, at vi kunne bo side om side i hver sin ferielejlighed og have god tid sammen”.

 • Langtidsgæsten Kirsten

  ✔ 72-årige folkepensionist Kirsten
  ✔ Bor på Samsø og er enke
  ✔ Tidligere profession: præst
  ✔ Har en datter og tre børnebørn
  ✔ Har været på Malta 11 gange

 • Ferien er et lyspunkt om vinteren

  ”Det er et lyspunkt, hver gang jeg skal af sted til Mellieha Holiday Centre på Malta. Vinteren i Danmark er hæslig, så der bytter jeg gerne Samsø ud med solen og lyset på Malta. Og når det er gråt og bart hjemme i Danmark, nyder jeg ekstra meget, at der her er grønt allevegne”, fortæller Kirsten, der blev enke for halvandet år siden.

  Personalet skaber tryghed

  Noget af det, Kirsten sætter særlig meget pris på, er det søde personale, der altid står klar til at hjælpe hende. ”Der er sådan en god service. Så snart der er et eller andet, lad os sige, en pære der er gået, så kommer der en handyman springende og fikser det. Sådan en gad jeg godt, man kunne klappe sammen og tage med hjem i sin kuffert”, griner Kirsten hjerteligt.

  Jeg hygger mig i feriebyen

  Malta har tidligere lokket med sine mange seværdigheder og spændende steder, men Kirsten, der nu er dårligt gående, foretrækker at blive i feriebyen, som har alt, hvad hun behøver. ”Min mand og jeg har været ude at se, hvad der skal ses – og det er ikke så lidt endda. Jeg husker især Valletta og en sejltur til en hyggelig fiskerby, hvor vi spiste helt ned til vandet. Men nu hygger jeg mig så gevaldigt i feriebyen, så det er alt nok for mig at være her. Og jeg føler mig aldrig ensom, for du kan altid lige få en sludder med de andre feriegæster på vej til poolen, i supermarkedet eller i baren".

  Der er ikke noget, der haster

  Selvom Kirsten tidligere har været på charterrejser op til flere gange om året, mener hun, en langtidsferie kan noget andet. ”Det gør mig så glad at skulle af sted i lang tid ad gangen. Der er ikke noget, der haster, du kan selv bestemme tempoet som langtidsgæst, for du har god tid til det hele. Dagen får helt sin egen rytme, og jeg har mine egne vaner. Jeg fodrer fugle, har en masse læsestof med hjemmefra og falder i snak med mine naboer. Så lægger jeg et puslespil, som jeg har fået af mit barnebarn. Kryds og tværs løser jeg også, og på tagterrassen kan jeg slikke sol. Der opstår en slags dagligdag – bare med et langt behageligere klima. Og før jeg får set mig om: vupti, så er der gået fire uger, og jeg har ikke en gang nået at lægge puslespillet færdigt eller læst alle mine aviser, jeg har slæbt med hjemmefra".

Læs mere om langtidsferie på Malta