D. 8. april 1940 samlede FolkeFerie 1500 gæster i Odd Fellows sal i Bredgade til et rejsemøde. Formålet var at præsentere sommerens rejser og fortælle om de øvrige lignende nordiske organisationer.

Johs Sperling, daværende direktør for FolkeFerie, skrev, at ved 22:00 tiden begynder mange af de politikere som er til stede at komme med sære udtalelser.
Flere blev tilkaldt til telefonen og flere forlod mødet. ”Jo, der var indløbet meddelelser om, at større tyske flådeenheder var på vej gennem danske farvande til Norge. Der var uro i luften – som altid, sådanne rygter tog til, og inden kl. 23 var vi godt nervøse alle sammen.

Jack Holm fra Reso i Sverige, den svenske søsterorganisation, havde sin kone, Thyra med til mødet. De skulle egentlig nå den sidste færge tilbage til Malmø.
Men Thyra Holm bestemte sig for at blive en ekstra dag i København, hun ville gerne opleve byen. 

Johs Sperling, daværende direktør i FolkeFerie, skrev om denne hændelse:
”Vi ved alle, hvad der skete følgende nat, og fru Holm fik sin lyst til at blive i København helt tilfredsstillet – trods det fine kongelige svenske pas tog det vores gode ven i nøden, lederen af S.J. kontoret Manne Linden, 21 døgn at få fru Holm ud med næste færge til Malmø – der var blevet langt mellem de to søsterbyer.”