Oplev det bedste af Kreta med FolkeFerie.dk

Hos FolkeFerie.dk sørger vi altid for at have de bedste og smukkeste rejsemål klar til dig, og Grækenland er ingen undtagelse. Derfor kan du blandt andet finde det fortryllende ferieparadis, Kreta, blandt vores mest populære rejsedestinationer. Vi har nøje udvalgt de bedste hoteller på den græske ø, og guider dig omhyggeligt igennem Kretas største oplevelser, bedste strande og skjulte perler, som kun de færreste kender til. 

Nøje udvalgte hoteller ved Chaniakysten

Vi har fundet de mest anbefalelsesværdige hoteller ved Chaniakysten, hvor fokus udelukkende er på kvalitet, komfort og beliggenhed. Her kan du nyde en solrig ferie i en afslappet atmosfære nær charmerende byer, smuk natur og badeliv. Har du valgt et hotel ved Chaniakysten, venter der dig fantastiske landskaber, vidunderlige strande, hyggelige byer, herlig græsk mad og masser af sol. På Kreta starter sommervejret i maj og strækker sig langt ind i efteråret.

Hvis du rejser med børn, får du selvfølgelig FolkeFerie.dks sædvanlige børnerabat. Børnefamilien kan med fordel vælge at bo på Forum Suites, der består af store, moderne lejligheder blot 50 meter fra sandstranden Golden Beach. Her er der legeplads, børnepool og børnevenlige retter.

Vi flyver dig direkte fra København til solrige Kreta

Hvis du drømmer om en afslappende ferie i rolige, naturskønne omgivelser, så skal du rejse med FolkeFerie.dk til Kreta. Her er der mange dejlige strande, hyggelige byer og spændende oplevelser inden for rækkevidde. Vi flyver dig direkte fra København til Kreta fra maj til oktober. På den græske ø vil det solrige klima og vores danske rejseledere være klar til at byde dig velkommen. 

Se Agii Apostoli i 360°

Udvalgte hoteller på Kreta

Vi har nøje udvalgt lækre hoteller ved Chaniakysten med fokus på kvalitet, komfort og beliggenhed. Her kan du nyde en solrig ferie i skønne omgivelser nær by og badeliv. Rejser du med børn får du selvfølgelig vores sædvanlige store børnerabat.

Læs om byerne på Kreta

Oplev Kreta på nye måder

Kreta er den største af de græske øer og samtidig den med mest at byde på. Her er alt fra eksotiske strande i lyserøde nuancer, turkisblå laguner, frodige palmeskove, fascinerende vandreruter og majestætiske bjerge til idylliske landsbyer, spændende storbyer, farverige markeder og det forhistoriske palads Knossos – øens største attraktion.

  • Udflugter på Kreta

    Kreta byder på et væld af oplevelser, og vores danske rejseledere står klar til at tage dig med til de største seværdigheder - lige fra vandreture med storslået natur til Grækenlands største arkæologiske udgravningsplads også kendt som Knossos Paladset. 

    Læs om alle udflugterne på Kreta her

Vejret

 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dag
15° C
16° C
17° C
20° C
24° C
27° C
30° C
29° C
26° C
23° C
20° C
17° C

 

Kort

Mere om Kreta...

Oplevelser, storslået historie, spændende storbyer og meget mere

Kreta byder på et hav af magiske oplevelser

Man siger for sjov, at Kreta er mere græsk end resten af Grækenland. Dette skyldes måske, at Kreta har så meget mere at byde på sammenlignet med det græske fastland. Alt er jo kogt ned til en enkelt ferieø.

På Kreta finder du lækre strande i lyserøde nuancer, turkisblåt hav, hvide bjerge, grønne palmeskove og bølgende bakker med utallige olivenlunde og vinmarker. Kreta har en varieret natur og smukke landskaber, der indbyder til skønne naturoplevelser. Du kan for eksempel tage på vandretur gennem Samaria-kløften, sejle på den dybe ferskvandssø Kournas eller udforske magiske drypstenshuler. Du kan også opleve storslået natur ved at dykke i undersøiske grotter, svømme omgivet af tropisk palmeskov og meget mere.

Historiske seværdigheder på Kreta

Lige så smuk og fascinerende naturen er på Kreta, lige så rig og storslået er øens historie og imponerende kulturarv. På Kreta kan du gå på opdagelse i idylliske landsbyer, hyggelige bjergbyer, livlige badebyer og pulserende storbyer. Alle steder er der mulighed for at støde på spændende seværdigheder.

Du kan for eksempel opleve det forhistoriske palads, Knossos, der var hjemstedet for Europas ældste civilisation. Den minoiske civilisation levede på Kreta for over 4000 år siden, og de forbløffende udgravninger og restaureringer giver dig en god idé om, hvordan det komplette bysamfund og gigantiske oldtidspalads engang har set ud. Du finder Knossos fem kilometer sydøst for Kretas største by, Heraklion. Den antikke by og minoiske paladsruin er beliggende på en skrånende, frodig høj omgivet af olivenlunde og vinmarker.

Foruden det enestående Knossos kan du også blive charmeret af Chania og Rethymnons smukke og gamle venetianske bydele med smalle, stemningsfyldte gader, hyggelige havnefronter og pragtfulde renæssancemonumenter.

Oplev det kretensiske køkken

På Kreta finder du et utal af hyggelige restauranter, hvor du kan opleve autentisk græsk atmosfære i form af skønne kretensiske retter. Smagen af Kreta er på mange måder også smagen af det traditionelle græske køkken. På menukortet finder du blandt andet retter som mousakka, tzatziki og grillet lam.

Er du på udkig efter anbefalelsesværdige steder til dit kretensiske madeventyr, har Lone Magnussen, der har været fastboende på Kreta i næsten 30 år, delt ud af sine bedste insidertips lige her. Hun guider dig for eksempel i, hvor de lokale spiser, og hvor det ideelle sted til en kop kaffe og et stykke hjemmelavet kage er. Herudover kommer hun med sit bud på en gastronomisk perle, du bare må opleve.

Tag på udflugt på Kreta med FolkeFerie.dk

De utallige oplevelser, der venter på Kreta, kan være ganske overvældende. Derfor står vores danske rejseledere klar til at tage dig med til de største seværdigheder. FolkeFerie.dk har sammensat et varieret udflugtsprogram til din ferie på Kreta, så du blot skal suge indtrykkene til dig. Vores udflugtsprogram indeholder lidt for enhver smag - lige fra den berømte, lyserøde strand, Elafonissi, til den uforglemmelige Samaria-kløft.

Du kan enten vælge at tilmelde dig til udflugterne hjemmefra eller ved ankomst på Kreta, hvor det aktuelle udflugtsprogram vil blive udleveret. Ønsker du at booke hjemmefra, kan dette gøres cirka en uge før afrejse via FolkeFerie.dk app’en.

  • Værd at vide

    Læs lidt om de praktiske informationer, inden du rejser til Kreta. Find blandt andet information om geografi, afstande fra lufthavnen, om elektricitet, drikkevand, sproget, tidsforskel og vejret på Kreta.

    Læs mere her