Kythira giver rig mulighed for at se, mærke og smage det autentiske Grækenland.
FolkeFerie.dk har udvalgt hoteller i ferieområdet Agia Pelagia. Byen har mange hyggelige restauranter – alle med udsigt over havet og helt til bjergene på halvøen Pelopennes.

Oplevelser på Kythira

Kythira er en utrolig smuk ø, og det kan anbefales at udforske øen enten i lejet bil eller gennem øens mange fine vandreruter. Du kan opleve kløfter, huler, vandfald og storslåede udsigter. 

Kythira har flere idylliske byer med dejlig stemning. Potamos er øens største by med bedste indkøbsmuligheder og marked med lokale varer om søndagen. Avlemonas er øens smukkeste by med farverige blomster og palmetræer i hyggelige gader. Her er en storslået udsigt over bugten med små vuggende både.

Ud for byen Diakofti kan man opleve et skibsvrag, der er delvist sunket. En anderledes, men populær turistattraktion, der både kan opleves fra landsiden og som et spændende dyk.

 

Mad og drikke på rejsen til Kythira

Kythira byder på klassisk græsk mad som souvlaki, stifado, moussaka, tzatzki og kalamari tilberedt af lokale råvarer. Græsk mad er enkel og baseret på gode friske råvarer som fisk, feta, yoghurt, olivenolie, peberfrugt, citron og aubergine. 

Vi kan klart anbefale den familieejede restaurant Kaleris i byen Agia Pelagia, hvor dit hotel også ligger. Der er syngende tjenere og udsigt over havet. Tag også til byen Mylopotamos, og nyd et måltid på tavernaen på torvet. Her sidder du i skyggen under store træer til lyden af vandfaldet Fonissa i baggrunden.

Et godt tip

Brug en dag på at vandre på Kythira. Øen har mange afmærkede ruter, og der venter store naturoplevelser.

Her er Kytira