Malta er et meget populært og yndet sted for dykkere - både med flaske, snorkel og fridykning. Bestil fly og hotel hos FolkeFerie.dk, og tag dit dykkercertifikat på Malta. Som erfaren dykker kan du glæde dig til nye spændende oplevelser.

  • Malta har noget af det reneste havvand i Middelhavet
  • Hule- og grottedykning
  • Sigtbarhed op til 35 meter
  • Flyvrag og flere end 25 skibsvrag, du kan udforske
  • Havtemperatur vinter: gennemsnitlig 14-15 grader
  • Havtemperatur sommer: gennemsnitlig 24-26 grader
  • Dygtige, danske dykkerinstruktører

Oplev Maltas klare vand og rige dyreliv

Havet er klart og rent med en utrolig, god sigtbarhed op til 35 meter, så du klarer dig også fint med snorkel. Hvide sandbunde, klippe- og sandkyster, laguner, grotter, koraller og et rigt dyreliv. Der er ingen nævneværdige strømme og ingen tidevand. Malta er et af de ganske få steder i verden, hvor det slet ikke er nødvendigt at sejle ud med båd, for mange af vragene ligger så tæt på kysten, at du når frem efter en kort svømmetur fra kysten. Hule- og grottedykning kan anbefales, og der kan dykkes både fra kysten eller fra båd. Gå ikke glip af ”Blue Hole” ved Dwejra på Gozo, som ligger på Top 5-listen over de bedste dykkersteder i Europa. ”Blue Hole” er et 15 meter dybt azurblåt hul adskilt fra Middelhavet af en klippevæg.

Historie under vandet

Rundt omkring Malta findes vrag fra både, skibe og fly. De mest kendte er bl.a. den godt 3.100 tons store olietanker Um El Faroud, som blev sænket i 1998 som del af et vragdykningsprogram. Den ligger på sandbunden ca. 200 meter fra kysten med ca. 36 meters dybde til den kæmpe skrue. Derudover slæbebåden Rozi, som i lyst vejr og god sigtbarhed kan ses i sine fulde 50 meters længde. Ligger på ca. 35 meter dybde samt Imperial Lady på 250 tons, som ligger ud for Qawra Point på kridhvid sandbund i godt 46 meters dybde. Af fly kan du opleve både engelske bombe- og jagerfly fra 2. Verdenskrig.

 

Praktisk information

FolkeFerie.dk samarbejder med Maltaqua, som har over 40 års erfaring og en meget høj sikkerhed og standard. Maltaqua har også danske instruktører.
Dykkerkurser/certifikater kan tages fra 10 års alderen, hvor der startes med prøvedyk i en pool.
For alle kurser gælder det, at der er max. 4 deltagere per instruktør.
Maltaqua tilbyder også specialiteter såsom: Dybdedyk, vragdyk, fotodyk, grottedyk, natdyk, nitroxdyk osv. samt mulighed for "pakkedyk", for max. 6 dykkere pr. erfaren instruktør.
Kontakt rejselederne for mere information teammalta@folkeferie.dk

Se interaktivit kort over dykkersteder på Malta. Klik på fanebladet "Dive sites". Tekstinformation er på engelsk.


Bemærk:
Helbredserklæring udfyldes hos dykkercentret. Ved tvivl om helbred vil der kræves fuld helbredsgennemgang hos læge, som skriftlig skal sige god for dykning.
Der findes trykkammer på Mater Dei Hospitalet i Msida på Malta. Tlf.nr.: (00356) 25455269 eller ring til alarm 112.

 

Læs mere om Malta