Malta har flere mindre naturområder, som består af skove, maki, garrigue og steppe. Skovene på Malta er ganske små og består af træer, som steneg, aleppofyr, johannesbrød og citrustræer. Maltas nationaltræ hedder på latin Tetraclinis articulata og er en del af cypresfamilien.

Maki kan betragtes som et 2-4 meter højt kratsamfund af forskellige buske, planter og træer, såsom mastiktræer, oliventræer, figentræer, myrte, gyvel, tornblad og lyng. Du kan også spotte kapers og kommen, som vokser vildt i naturen.

Garrique består af en vegetationstype, som hovedsageligt består af planter, der kan tåle tørke. Der findes flere affodil-arter, strandløg, timian, middelhavslyng, arter af vortemælk og stenurt samt gøgeurt og horndragere.

Steppe er der heldigvis ikke meget af, men hvis befolkningstallet bliver ved med at stige og ”udnyttelsen” af naturen skrider frem, vil dét, der først var skov, så maki og derefter garrigue overgå til golde steppeformationer, hvor kun affodil-arter og strandløg kan vokse.

Plantesamfund

Se nogle af de forskellige planter, som du kan finde på Malta

Planter

Planter

Læs mere om Malta