Rhodos er med sine 300 solskinsdage, flotte sandstrande, charmerende byer og historiske seværdigheder et oplagt feriemål for både børnefamilier og par. FolkeFerie.dk har udvalgt hoteller ved nordøst- og nordvestkysten på Rhodos. 

Strande på Rhodos

Rhodos har ca. 250 km kystlinje, så du har rig mulighed for en strandferie på Rhodos. For det meste blæser det meget på vestkysten, og derfor er vestkysten på Kreta populær i de varme sommermåneder. Er du til windsurfing eller kitesurfing er Ialyssos det perfekte sted. På østkysten ved Faliraki finder du en af øens bedste strande. Stranden er næsten 5 km lang og har overvejende finkornet sand.

Oplevelser på Rhodos

Den hvide by Lindos er et besøg værd. Med sine små, hyggelige gader, hvidkalkede huse og mange vægmalerier, er byen Lindos en af de største attraktioner på Rhodos. I Lindos finder du også det enorme forsvarsværk Akropolis, som ligger over byen. Akropolis er blevet udbygget af både antikkens grækere, romere, byzantinere, korsfarerriddere og osmannerne. Udsigten fra Akropolis er betagende. Lindos ligger på østkysten af Rhodos, ca. 55 km syd for Rhodos by. 

Aktiv ferie på Rhodos

Er aktiv ferie lige noget for dig? Så har Rhodos mange muligheder fx 18-hullers golfbane i Afandou, gocart og bowling i Faliraki, minigolf i Ixia, windsurfing og kitesurfing i Ixia, Ialyssos og Prassonissi og snorkling og dykning i Kalithea bugten.

Rhodos by

Rhodos by er en vaskeægte perle og den største by på Rhodos. I den nordlige del af byen ligger den nye bydel, som har et stort udvalg af butikker og lækre restauranter. Tag en tur langs Mandrakihavnen, og besøg en af de mange hyggelige tavernaer.  

Den gamle bydel er en oplevelse i sig selv og udnævnt af UNESCO til `verdens kulturvarv´. Bag bymuren fra riddertiden finder du en labyrint af små, hyggelige, brostensbelagte gader. Det er nemt at fare vild, men gaderne er bevidst lavet sådan for at narre datidens fjender og pirater.

Rhodos for børn

Er du en vandhund, så har du noget at glæde dig til på din ferie på Rhodos. Rhodos har et af Europas største vandlande, og det ligger i Faliraki. Faliraki Water Park har både store og små vandrutsjebaner, bølgepools, en "flod" du kan drive ned af og et område for familiens mindste. I Faliraki finder du også forlystelsesparken Luna Park.

Mad og drikke på Rhodos

Ferie på Rhodos byder på både internationale menuer og klassisk græsk mad som souvlaki, stifado, moussaka, tzatzki og kalamari tilberedt af lokale råvarer. Græsk mad er enkel, og baseret på gode, friske råvarer som fisk, feta, yoghurt, olivenolie, peberfrugt, citron og aubergine. Vine produceret på Rhodos har fået fine anmeldelser i både Frankrig og Belgien. Mærkerne Archontiko og Rhodos 2004 er kendte og prisbelønnede. Vinene fremstilles på druesorterne mandilari og athiri, og findes kun på Rhodos og i Frankrig. 

Shopping på Rhodos

Du finder det bedste shopping i Rhodos by. Byens store shoppinggade hedder Ethnarchau Makario ved Cypernpladsen. I den gamle bydel er shoppinggaden, Sokrates, også et besøg værd. Her finder du både almindelige butikker og souvenirbutikker. I den gamle bydel finder du desuden mange smykkebutikker. Guld er billigere i Grækenland end i Danmark, så der er gode muligheder for at gøre et godt køb på din ferie på Rhodos. Du kan også finde et stort udvalg af smykker i Ialyssos og Faliraki.

Sætter du pris på specialiteter fra dit feriemål, så kig efter en god olivenolie fra de lokale bønder.  I den moderne del af Rhodos by kan du besøge markedspladsen Nea Agora, hvor friske fisk og grøntsager sælges af lokale producenter.

Natteliv på Rhodos

I Rhodos by er nattelivet livligt. Den store bargade i Rhodos by hedder Orfanidou og her ligger barer og diskoteker på rad og række. Om sommeren i Faliraki er der beach-parties, hvor kendte sangere kommer og spiller. I Faliraki by er der også et bredt udvalg af diskoteker og barer bl.a. dansestedet Club-Q eller stedet BED, som er kendt for at have internationale DJ's på programmet. 

Her er Rhodos