Østkysten på Sardinien byder på de smukkeste strande, imponerende bjerglandskaber og en rå natur. Her er både oplevelser for de aktivitetsglade, dem som vil nyde de skønne sandstrande og til de gastronomisk interesserede. Her kan du læse om Sardinien.

Hoteller

Vi har udvalgt 3 hoteller på den fantastiske private halvø Arbatrax på østkysten. Hotellerne ligger i Arbatax Park Resort, som består af flere forskellige ferielandsbyer med alle tænkelige faciliteter, som kan tilfredsstille selv den mest kræsne feriegæst. Hver landsby har sin charme, sin kvalitet og sine omgivelser – fælles for alle er den betagende panoramaudsigt, som åbner sig ud over det krystalklare sardinske hav. Se hotellerne her.

Kort om Sardinien

Cagliari er øens største by i Sardinien med omkring 174.000 indbyggere ud af øens 1.6 millioner. Det højeste punkt på hele øen er Punta La Marmora og er 1.834 meter høj. Punta La marmora er ca. 86 km fra byen Arbatrax.

Østkysten på Sardinien

Vores gæster bor på den private halvø Arbatax. Området er kuperet med en smuk og rå natur. Med respekt for naturen er bygningerne bygget i materialer med et lokalt aftryk, hvilket får det hele til at smelte sammen og bevarer dermed områdets autencitet.

Omgivelserne omkring Arbatax indbyder til masser af vandaktiviteter såsom dykning og snorkling, da det krystalklare hav omfavner halvøen. 

Vores 3 udvalgte hoteller ligger i den unikke hoteloase Arbatax Park Resort. Hotellerne er i rolige og smukke omgivelser med en fantastisk udsigt over hele området. Resortet byder blandt andet på naturpark, fantastisk strand, sportsmuligheder, restauranter, udendørs biograf, børne-/juniorklub, turneringer og andre forskellige former for underholdning. 

Gæster på Arbatax Park Resort får udleveret et armbånd, som gælder til en række forskellige faciliteter og som viser, hvilken slags pensionsform gæsterne har. Hotellerne ligger i kuperede omgivelser, derfor kan resortet ikke anbefales til folk, som er dårligt gående eller til kørestolsbrugere.

Kystbyen Arbatax

Kystbyen Arbatax er både velbesøgt af turister og lokale. I byen er der små restauranter, cafeer og forskellige indkøbsmuligheder. Et specielt kendetegn ved byen er Le RocceRosse di Arbatav, som er de kendte, røde stenformationer.

I Arbatax er en smuk havn og promenade samt en charmerende sandstrand. Nyd også den fantastiske udsigt til Gennargentu-bjerget, eller gå på opdagelse i de charmerende sardinske omgivelser.

Oplevelser på Sardinien

På østkysten er der masser af muligheder for at opleve Sardiniens fantastiske naturomgivelser. I byen Arbatax kan du se de smukke, røde stenformationer, som strækker sig ud over havet. 

Vil du se en af Sardiniens mest imponerende grotter, skal du drage nord på for at besøge Grotta de Insponigoli. Her kan du opleve 38 meter stalakitter – drypsten som findes i kalkstenshuler - der er nogle af de længste drypsten i verden. Der må ikke fotograferes, og grotterne må kun besøges i selskab med en guide. 

Tag til Supramonte, og oplev de imponerende bjerge. Nyd den betagende udsigt over Golfo di Orosei, tag på opdagelse i de nuragiske landsbyer, se én af Europas største slugter, og bliv fascineret af de mange sjældne dyr og planter i området. Supramonte er især for den vandreglade eller for dig, som nyder den sande, uspolerede natur.

Strande på sardinien

Det sardiske køkken er et sandt madmekka. De lokale råvarer udgør en stor del af måltiderne og gør kun maden endnu mere smagfuld. Køkkenet er især kendt for det rustikke og lidt bondske måltid - ofte bestående af et godt stykke kød til hovedret.

Er du på ferie i Sardinien skal du især kaste dig ud i de forskellige, friske fisk og skaldyr. Især grillede blæksprutter vendt i citron er sarderne meget glade for. Kanin er også en af de traditionelle specialiteter på den italienske ø, som skal prøves. Den største del af produktionen for den italienske peccorino ost finder også sted på Sicilien. 

 

 

 

Læs mere om Sardinien