Inga arbejder til daglig som receptionist i København og når hun skal holde ferie, rejser Inga og hendes mand udenfor højsæsonen. Tidligere var det kør-selv-ferie i juli, som hittede, og charterferie var en ukendt størrelse. Men for tre år siden ændrede det sig fuldstændig. Nu rejser de altid udenfor højsæsonen og de har rejst med FolkeFerie.dk til blandt andet kystbyen Sivota i Grækenland, den kanariske ø Tenerife og øen Ithaka i Det Ioniske Hav.

Vi har spurgt Inga, hvorfor hun foretrækker at rejse forår og efterår. Læs hendes rejseoplevelser og se hotellerne, hvor Inga og hendes mand har boet.

Maj og september er Ingas yndlingsmåneder at rejse i. Vejret er dejlig behageligt, attraktioner knap så overrendte, naturen mere frodig, og så er det en del billigere end, hvis du rejser, når det er højsæson

 • Jeg elsker at rejse forår og efterår

  ”Min mand og jeg foretrækker at tage af sted om foråret og efteråret. Her er temperaturerne lige tilpas, for vi vil gerne både ud at opleve noget, tage på vandreture og bade ved stranden. Når du rejser uden for skolernes ferier, bliver det også mere en voksenferie, og du undgår alt for mange turister”, fortæller Inga, der til daglig arbejder som receptionist. Tidligere kørte Inga og hendes mand på bilferie sydpå i juli måned, og charterferie var en ukendt størrelse. Men for tre år siden ændrede det sig fuldstændig.

  Vi troede ikke, at charterferie var noget for os

  I begge vores jobs har vi altid haft tvungen ferie i juli måned. Men da det sluttede for tre år siden, tænkte vi: ”Aldrig mere ferie i juli”, og vi var også klar til mere luksus og ordnede forhold, end kør-selv-ferier kan tilbyde”. Inga havde hørt om FolkeFerie.dk, der giver 100 kr. til udsatte børn og familier, for hver rejse, de sælger. Dét var en filosofi, hun kunne lide, og efter et kig i deres katalog, faldt hun pladask for den græske kystby Sivota og bestilte en ferie i maj. ”Det har vi ikke fortrudt et sekund. Førhen troede vi ikke, at charterferie var noget for os, men det er så skønt ikke at skulle tænke på noget og bare læne sig tilbage og nyde ferien. Der er sørget for alt, fra du letter, til du er hjemme igen”

   

Rejs i maj og få EKSTRA fordele

Vil du vide mere? KLIK HER ➙


 • Sivotas idylliske strande - langt væk fra stress og jag

  I Sivota oplevede Inga og hendes mand en lille, ugeneret havneby med idylliske strande langt væk fra stress og jag.

  ”Sivota var så smuk med kontrasten mellem det klare, blå vand og de frodige, grønne bakker. Vi nød at slentre rundt på den hyggelige havnepromenade, hvor livet gik sin stille gang, og alle stod på spring for at servicere os. Service var også noget, vi mærkede på vores fantastiske hotel. Vi har boet på mange hoteller, men Agios Nikolaos er en fredsommelig oase, hvor selv hoteldirektøren springer rundt og gør sig umage for, at dit ophold bliver noget særligt. Når vi ikke tog på tur, nød vi at ligge i vores solsenge på hotellets private strand. Og om aftenen havde vi fornøjelsen af at spise lækker mad på hotellets restaurant, mens vi så de flotteste solnedgange”.


  Ithaka bor i dit hjerte for altid

  Ud over charterferie i Sivota, har Inga og hendes mand været på Tenerife i maj, og de er netop vendt hjem fra den lille græske ø, Ithaka, i september.

  ”Ithaka er sådan et sted, du aldrig glemmer. Når først du har været der, bor øen i dit hjerte for altid. Jeg vil kalde Ithaka et lille paradis, for den ligner ikke nogen anden græsk ø. Øen er tydelig italiensk inspireret. Det oplever du blandt andet med den udsøgte mad. Og så har øen de yndigste, pastelfarvede huse, som putter sig op ad bjergskråningerne. På Ithaka boede Inga og hendes mand på Hotel Captain Yiannis øverst oppe med en stor terrasse.

  ”Vi havde simpelthen en pragtudsigt ud over hele bugten og Vathi by. Når vi ikke sad på terrassen eller badede i swimmingpoolen, gik vi ture i den smukke natur eller sad side om side med grækerne på byens caféer. Ithaka er et sted, min mand og jeg helt sikkert vender tilbage til, muligvis allerede til september næste år, hvor vi har planlagt at fejre vores sølvbryllup”.

Få 60plus rabat til dig og dine medrejsende

Vil du vide mere? KLIK HER ➙

 • Er du fyldt 60 år?

  Er du som rejsebestiller fyldt 60 år, så kan du og dine medrejsende få 300 kr. i rabat pr. person på både charterrejser og langtidsferie. 60+ rabatten gælder til vores mest populære rejsemål. 60+ rabatten kan ikke kombineres med allerede nedsatte rejser eller andre rabatter end børnerabat.

  Læs mere her
 • Sammen gør vi en forskel ❤

  Når du rejser med os, er du med til at gøre en forskel for vanskeligt stillede familier, som ikke har mulighed for at komme på ferie. Når du booker en rejse, doneres 100,- til FolkeFerieFonden, som årligt sender flere end 280 familier på ferie i Helsingør Ferieby.

  Læs mere om Fonden her

Læs mere om ferie i Grækenland