Oplev de stigende gastronomiske ambitioner på Malta

Malta oplever en kulinarisk opblomstring, og vi har udvalgt 10 fantastiske restauranter, så du på egen hånd kan opleve den udsøgte maltesiske madkultur. Når køkkencheferne rundt omkring på de hyggelige restauranter udlever deres store passion for mad, skruer op for ambitionerne og for fuldt blus hylder store, stolte traditioner kan det i den grad smages.

Smag det bedste af Europa i det maltesiske køkken

Det unikke ved det maltesiske køkken er, at det ud over sit eget ophav også er et herligt mix af andres landes ypperste kogekunst. Hele Europa har igennem tiden sat deres præg på retterne, mens de forskellige lande har hersket på Malta. Derfor får du også fornøjelsen af at dykke ned i blandt andet det franske, italienske, arabiske, spanske og tyrkiske køkken.

Mellieha Culinary Route – tag på et madeventyr på seks restauranter

I Mellieha by har nogle af de førende køkkenchefer slået sig sammen og udformet Mellieha Culinary Route. Ruten består af i alt seks lokale restauranter, der alle sværger til at bruge årstidernes lokale råvarer, og som går målrettet efter at skabe magiske madoplevelser ud over det sædvanlige. 6 ud af de 10 spisesteder, vi foreslår, findes på ruten.

Lad humøret bestemme hvilken restaurant

Leder du efter frokost for hele familien med god, hjemmelavet middelhavsmad helt ud til vandkanten, skal du bestille bord hos Ventuno. En romantisk, franskinspireret middag for to kunne være på restauranten Rebekah´s, eller hvis du elsker fisk, hummer, østers, muslinger og blæksprutte så besøg den stilfuldt indrettede restaurant One80. Fejrer du en særlig anledning, anbefaler vi finere gourmetmad hos Restaurant Commando, der med rette er tildelt en Bib Gourmand i Michelin Guiden. Historiske omgivelser fra det 17. århundrede og autentiske, lækre maltesiske specialiteter serveres i den populære restaurant Il-Mithna.

Velbekomme

Her er vores favorit-restauranter i Mellieha

One80 Kitchen and Lounge

- en del af Mellieha Culinary Route

Restaurant Il-Mithna

- en del af Mellieha Culinary Route

Restaurant Rebekah's

- en del af Mellieha Culinary Route

Restaurant Munchies

- en del af Mellieha Culinary Route

Restaurant Il Pirata

- en del af Mellieha Culinary Route

Commando Restaurant og vinbar

- en del af Mellieha Culinary Route

Restaurant The Core

Restaurant Ventuno at San Remo

Restaurant Great Dane

på Mellieha Holiday Centre

Sulten? Hvis du vil vide mere om det maltesiske køkken, råvarerne og de velsmagende retter, så klik her