Dyrelivet på Malta består af fugle, fisk og havdyr, insekter, krybdyr og ganske få pattedyr. På Malta kan du finde vilde kaniner, som også bruges i Maltas nationalret Fenek. Du kan også støde på kamæleoner, som blev importeret til øriget i 1800-tallet.
Malta har den sidste koloni i Europa af den algierske pilsnog, der bliver ca. 1 meter lang. Den er kendetegnet ved et stort V bag hovedet. Der findes også kattesnog og leopardsnog, men det er mere sandsynligt, at du støder på pindsvin, mus og væsler.

Havet omkring Malta er meget saltholdigt og giver derfor gode leveforhold for tun, makrel, mulle, sværdfisk, ansjos, tiarmet blæksprutter og rokker. Besøger du Den Blå Lagune ved øen Comino kan du være heldig, at spotte delfiner.

Malta ligger på trækruten mellem Europa og Afrika. Øen er derfor et vigtigt stop for trækfugle, da de kan hvile sig og "tanke op", inden de begiver sig videre på deres rejse. Jagtsæsonen revideres hvert eneste år. Derfor har Malta igen et rigere fugleliv, som omfatter alverdens småfugle. Specielt ved solnedgang samles tusindvis i oliventræerne og kvidrer i kor. Og især i trækperioderne fra april-juni og fra september-oktober, er der mange fugle at spotte på Maltas blå himmel. 

Den maltetiske falk ses stadig i trækperioderne, men det er desværre en fugl som denne, at krybskytterne sigter efter.

Dyrearter

Se nogle af de dyr som du kan opleve på Malta

Fugleliv

Fisk og havdyr

Krybdyr

Pattedyr

Læs mere om Malta