Vejret på Malta byder på 3.000 solskinstimer om året 

Med sine 3.000 solskinstimer om året er Malta den ideelle feriedestination. Det subtropiske klima gør, at sommeren altid er varm og solrig. Forår og efterår svarer til en god dansk sommer, og vinteren er mild og behagelig. Når bladene falder af træerne i Danmark, hopper man stadig i vandet på Malta. Og hvad angår badevandet om vinteren, kan det godt snige sig op på 16-18 grader. 

Sommervejret på Malta 

Allerede i maj er vejret på Malta perfekt til sol- og badeferie. Vejret byder på sol fra en skyfri himmel og en tør, varm luft. Sommeren på Malta strækker sig typisk fra april til oktober, og badevandet er mellem 20 og 25 grader fra først i juni til sidst i oktober.


Vintervejret på Malta kan minde om dansk sommervejr 

Vejret på Malta om vinteren kan minde om forår- og sommervejret i Danmark. Vinter-temperaturen på Malta ligger mellem 10-20 grader, og vejret skifter fra regn og sol. Det bliver ikke frostgrader på Malta, men det er i vintermånederne, at Malta får langt størstedelen af årets regn.

Vejret på Malta - kort og godt

Her kan du danne dig et hurtigt overblik over vejret på Malta. Vejret på Malta byder på dejlig sol og blå himmel det meste af året. Men der er måneder, hvor badevandet er ekstra lækkert, hvor naturen er frodigst og hvor vejret på Malta er varmest.

 • Hvornår er vejret på Malta tørrest?

  De tørreste måneder på Malta er juli, august og september. Med ingen regn om sommeren og høje temperaturer, går Malta fra at være grøn til at blive mere og mere gylden.

 • Hvornår er vejret på Malta koldest?

  Vejret på Malta er koldest i januar og februar med temperaturer på ca. 15 grader om dagen og 9 grader om natten. Men selv om vinteren kan du finde en solrig hyggekrog i gårdhaverne på Mellieha Holiday Centre.

 • Hvornår er vejret på Malta varmest?

  Sommeren er varm på Malta, og hedebølger kan forekomme. Juli og august er de varmeste måneder med temperaturer på helt op til 33 grader. Høj luftfugtighed gør, at det føles endnu varmere.

 • Hvornår er vejret på Malta mest regnfuldt?

  December er den måned, hvor vejret på Malta er mest regnfuldt. Men de korte, kraftige byger stopper som regel hurtigt igen, og det meste af året har Malta sol og blå himmel.

 • Hvornår er det badesæson på Malta?

  Med sommervejr fra april til oktober er badesæsonen lang på Malta. Højsæsonen for at hoppe i havet er i juli, august og september med badevandstemperaturer på ca. 25 grader. 

 • Hvornår starter forårsvejret på Malta?

  På Malta kan du opleve foråret for fuld udblæsning allerede i februar. Og i marts måned kan temperaturen snige sig op på 18-20 grader. I vintermånederne byder Malta også på forårsfornemmelser.

 • Hvornår er det mest grønt på Malta?

  Det maltesiske øriges gyldne landskaber forvandles om vinteren og foråret til grønne, farverige scenerier. Afhængig af hvor meget nedbør Malta har haft om vinteren, er Malta mest grøn i januar og februar.

 • Hvornår er havvandet varmest på Malta?

  Vandet er varmest fra juni til oktober med temperaturer mellem 21 og 25 grader. Er du vinterbader, kan du se frem til badevand med en gennemsnitstemperatur på 16 grader fra december til februar.

De 4 årstider på Malta

Vores fastboende danske rejseleder Susanne Attard-Montalto fortæller her om de 4 årstider og vejret på Malta.

Forårsvejret på Malta

Vejret på Malta i marts, april og maj

Sommervejret på Malta

Vejret på Malta i juni, juli og august

Efterårsvejret på Malta

Vejret på Malta i september, oktober og november

Vintervejret på Malta

Vejret på Malta i december, januar og februar

Temperaturer på Malta

Gennemsnitlige temperaturer for et år

 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dag
15,6° C
15,7° C
17,3° C
19,6° C
23,9° C
28,2° C
31,2° C
31,4° C
28,3° C
24,8° C
20,6° C
17,1° C
Nat
C
C
10° C
12° C
15° C
18° C
21° C
22° C
20° C
17° C
14° C
11° C
Vand
15° C
14° C
15° C
15° C
18° C
21° C
24° C
25° C
24° C
22° C
20° C
17° C
Regn
81 mm
61 mm
41 mm
23 mm
7 mm
3 mm
0 mm
7 mm
40 mm
90 mm
80 mm
84 mm

 

Vejret på Malta er oplagt til oplevelser året rundt

Året rundt byder Malta på en sand perlerække af oplevelser. Og uanset hvilken årstid du vælger at rejse på, vil du opleve, at der er masser at se og lave. Oplev f.eks. Malta til fods, fra cykelsadlen eller i kajak om foråret og sommeren. Og tager du af sted om efteråret eller vinteren venter blandt andet fantastisk vandring, langt bedre vejr end i Danmark og skøn natur.

Mellieha Holiday Centre ★★★★

Vores mest populære hotel på Malta ➙