Vi mennesker har brug for fællesskaber og sammenhold. Dét oplevede vi især i 2020, hvor social afstand og restriktioner var en del af hverdagen. Og derfor var det (og er det stadig) vigtigt at stå sammen og dyrke fællesskabet.

Den 31. august 2020 uddelte vi for første gang DFF-Fondens Hæderslegat, der netop hylder kunstnere, der i deres virke lever og kæmper for fællesskabet.

En af de tre modtagere af DFF-Fondens Hæderslegat i 2020 var Hilda Heick, bedre kendt som den ene del af Keld & Hilda – Danmarks nok mest populære musikalske ægtepar. Udnævnelsen kom mildest talt bag på den folkekære 74-årige sangerinde, for det er første gang nogensinde, at hun modtager en hædersbevisning.

”Jeg blev noget overrasket og meget beæret over, at nogen ville tildele mig en pris og tænkte da også først, at det måtte være en fejl, da mit navn blev nævnt, for det plejer at være Keld, folk vil have fat på og tildele et eller andet”, siger Hilda Heick med et smil.

Da formand for nominerings- og udvælgelseskomitéen, Ejner K. Holst, ringede for at overbringe hende nyheden, var Hildas første reaktion også: ”Vent lidt – jeg henter lige Keld”.

Men det var Hilda, der sammen med to andre kunstnere i 2020 fik tildelt prisen. At Hilda modtager hæderen skyldes, at hun gennem sit 40-årige kunstneriske virke og i sit arbejde som hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Artist Forbund har ydet en særlig stor indsats for fællesskabet både i musikbranchen og for et stort publikum i alle aldre og samfundslag.

Læs resten af interviewet med Hilda Heick nedenfor ...

Musik og ferie sætter hverdagen på pause

Sang og musik kan give et kærkomment pusterum i hverdagen. På samme måde giver ferie rig mulighed for at koble af, være sammen og nyde livet. Derfor giver det god mening, at Hilda ud over hæderen og statuette også får foræret et ferieophold på Mellieha Holiday Centre på Malta og et feriehus opkaldt efter sig.

"Jeg elsker at sprede godt humør"

Sådan lader Hilda batterierne op

Én ting er særlig vigtig for Hilda i ferien

Microsoft.CSharp.RuntimeBinder.RuntimeBinderException: Cannot perform runtime binding on a null reference
   at CallSite.Target(Closure , CallSite , Object )
   at System.Dynamic.UpdateDelegates.UpdateAndExecute1[T0,TRet](CallSite site, T0 arg0)
   at ASP._Page_app_plugins_accordion_softinventor_accordion_creator_cshtml.Execute() in D:\Data\www.folkeferie\app_plugins\accordion\softinventor.accordion.creator.cshtml:line 102
   at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy()
   at System.Web.Mvc.WebViewPage.ExecutePageHierarchy()
   at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy(WebPageContext pageContext, TextWriter writer, WebPageRenderingBase startPage)
   at Umbraco.Web.Mvc.ProfilingView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer) in D:\a\1\s\src\Umbraco.Web\Mvc\ProfilingView.cs:line 25
   at System.Web.Mvc.Html.PartialExtensions.Partial(HtmlHelper htmlHelper, String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData)
   at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_Base_cshtml.Execute() in D:\Data\www.folkeferie\Views\Partials\grid\editors\Base.cshtml:line 23

Dansktopstjernen drømmer om at komme væk fra den danske vinter

Besøg Mellieha Holiday Centre her ➙