Solsikkert vejr på Kreta

Vejret på Kreta er solsikkert sommervejr fra maj til oktober, hvilket gør den græske ø perfekt til en solrig badeferie både forår, sommer og efterår. Det varme middelhavsklima på Kreta bliver betragtet som et af Europas mest milde klimaer, og sommeren gør sit indtog allerede i maj.

Sommervejret på Kreta starter i maj måned med en gennemsnitstemperatur på 24 grader. I juni, juli, august og september stiger temperaturen til 26-30 grader, mens vejret på Kreta i oktober byder på 23 grader. I sommermånederne er vejret på Kreta næsten udelukkende solrige dage uden regn. Nedbøren på Kreta falder typisk i vintermånederne.

En af de sydligste øer i Grækenland

Kreta ligger i det Ægæiske Hav og er den største af de græske øer. Kreta er tilmed en af de sydligste øer i Grækenland, og det gør, at vejret på Kreta byder på et varmt og solsikkert vejr. Den sydlige placering i det Ægæiske Hav gør, at der trækker varme fra det afrikanske kontinent ind over øen.

Der er flere bjergkæder på Kreta, der er med til at skærme mod de varme vinde, der kommer fra Syd. Det er med til at gøre, at vejret på nordkysten af Kreta har lidt lavere temperaturer end den syglige del. Det er på den nordlige del af Kreta, at du finder øens mest populære ferieområder - det er også her, at FolkeFerie.dks hoteller ligger.

Badevandet på Kreta

Badevandet på Kreta er mildt og dejligt året rundt, men de bedste badevandstemperaturer ligger i perioden juni til oktober. Temperaturen i badevandet starter i maj på 19 grader og topper i august på 25 grader. I september og oktober er gennemsnitstemperaturen på henholdsvis omkring 24 og 23 grader.

Vejret

 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dag
15° C
16° C
17° C
20° C
24° C
27° C
30° C
29° C
26° C
23° C
20° C
17° C

 

Læs mere om Kreta ➙