En elsket ferieperle

Rhodos er en kendt og elsket ferieperle i det græske øhav. Det er den største af De Dodekanesiske Øer, som er en øgruppe beliggende i den østlige del af Middelhavet. Den græske ø Rhodos, byder blandt andet på smukke sandstrande, krystalklart vand, kuperet landskab og idylliske byer, olivenlunde og citrusplantager.

På denne side kan du blive klogere på den græske feriefavorit, så du kan planlægge din drømmeferien til Rhodos.  

Oplev den græske stemning

Lidt uden for Rhodos by ligger den hvide by, Lindos. De traditionelle hvidkalkede huse med lyseblå tage er et af Grækenlands kendetegn, og de er med til at skabe en autentisk, græsk stemning. På toppen af byen ligger Akropolis, som du enten kan besøge på æselryg eller til fods. Fra toppen er der en fantastisk udsigt ned over Paulus-bugten på Rhodos.

Så selvom Rhodos er et meget populært feriemål, findes der stadig vild natur med grønne bjerge og uspolerede kyststrækninger, hvor du hurtigt kan mærke den græske atmosfære.

Hold ferie i Grækenland

Hvis du ikke helt har besluttet dig for dit rejsemål endnu, men har overvejet en græsk feriedestination, så kan du med fordel udforske Kreta og Sivota med FolkeFerie.dk som rejsearrangør.

Oplev det fortryllende ferieparadis, Kreta, hvor vi har udvalgt de bedste hoteller ved Chaniakysten til dig. Ligesom Rhodos byder Kreta også på en rig historie og imponerende kulturarv, som du ikke vil gå glip af.

I havnebyen Sivota venter der dig et charmerende byliv og lækre sandstrande med azurblåt hav, der glimter i solens stråler. Det er ikke for ingenting, at Sivota er kendt som Grækenlands svar på Caribien.

Afrejse fra Billund

Afrejse fra Aalborg

Oplev Rhodos

Bliv klogere på den græske feriefavorit

Udforsk Rhodos

Rhodos er det oplagte rejsemål for både børnefamilier, par, de aktive og dem, der ønsker ren afslapning. Med sine over 300 solskinsdage om året, fine strande, charmerende byer og historiske seværdigheder har Rhodos noget for enhver smag.

Rhodos har en spændende historie, som du kan opleve gennem levn fra antikkens Grækenland. Den gamle bydel i Rhodos by er på UNESCO’s verdensarvsliste og er en af Europas bedst bevarede middelalderbyer. Her kan du blandt andet undersøge de mange historiske monumenter og kulturskatte, som byen gemmer på.

Skal turen gå til Rhodos?

Hvis du trænger til en afslappet ferie i smukke omgivelser, så er Rhodos det perfekte rejsemål. Her kan du bo på hoteller med all inclusive, pool og gåafstand til strand og centrum.

Oplev blandt andet Rhodos’ bedste strande, slentreture på brostensbelagte gader i den gamle bydel i Rhodos by, et livligt natteliv og mange seværdigheder. I Rhodos by finder du desuden gode shoppingmuligheder, så du kan købe en souvenir eller to med hjem. Byens store shoppinggade hedder Ethnarchou Makario og ligger ved Cypernpladsen.

Hvis du sætter pris på at købe specialiteter fra dit feriemål, har du også rig mulighed for dette på Rhodos. Du kan for eksempel kigge efter en god olivenolie hos de lokale bønder eller besøge markedspladsen Nea Agora i den moderne del af Rhodos by. Her finder du boder med frugt, grøntsager, fisk og kød, der sælges af lokale producenter.

Strand så langt øjet rækker

På Rhodos finder du mange gode strande. Kystlinjen er omkring 250 kilometer, så der er rig mulighed for en strandferie, hvis du vælger Rhodos som dit rejsemål. Det blæser for det meste en del på vestkysten, så her er det bedre at være i de helt varme sommermåneder. Hvis du er til windsurfing eller kitesurfing, så er lallysos på nordvestkysten det perfekte sted.

På Rhodos’ østkyst ligger den livlige ferieby Faliraki, og her finder du også en af øens bedste strande. Stranden er næsten fem kilometer lang og har overvejende finkornet, gyldent sand og lavt vand, der gør den yderst børnevenlig.

Smag det græske køkken på Rhodos

En ferie på Rhodos er også lig med muligheden for at prøve græske specialiteter. På Rhodos finder du et stort udvalg af lokale taverner og restauranter, hvor du kan nyde klassisk græsk mad som souvlaki, stifado, moussaka, tzatziki og kalamari.

Det græske køkken består at enkel mad, der er baseret på gode, friske råvarer som fisk, feta, yoghurt, olivenolie, peberfrugt, citron og aubergine. Forkæl også gerne dig selv med en vin fremstillet på druesorterne Mandilari og Athiri, som kun findes på Rhodos og i Frankrig.

 

 

 

Læs mere om Grækenland ➙

Kort

  • Sammen gør vi en forskel ❤

    Når du rejser med os, er du med til at gøre en forskel for vanskeligt stillede familier, som ikke har mulighed for at komme på ferie. Når du booker en rejse, doneres 100,- til FolkeFerieFonden, som årligt sender flere end 280 familier på ferie i Helsingør Ferieby.

    Læs mere om Fonden her