Besøg skildpaddernes ø, Zakynthos. Zakynthos er den tredjestørste af De Ioniske Øer og er den, der befinder sig længst mod syd. Dette græske ø-paradis er det ideelle rejsemål for både børn og voksne. Der venter jer et mildt klima, fantastiske sandstrande, spændende landskaber og ikke mindst en enestående mulighed for at opleve havskildpadder i deres naturlige habitat. 

Mærk den græske stemning

Den særlige græske stemning findes overalt på Zakynthos. Du kan blandt andet smage den i den frisklavede tzatziki og feta fra det græske køkken eller høre den i tonerne fra de lokale, der spiller på restauranter og barer. Herudover kan du også mærke den græske stemning i de charmerende hvidkalkede bygninger og de smukke solnedgange.

Stemningen bevares på ture rundt på øen, hvor du for eksempel kan opleve de blå grotter og det berømte skibsvrag på Navagio Beach, som er et af de mest fotograferede steder i Grækenland. Vraget ligger på fint sand omgivet af høje stejle klipper og det klareste vand - et sted, du sent glemmer.

Store oplevelser for alle aldre

Den særlige græske stemning findes overalt på Zakynthos. Du smager den i den frisklavede tzatziki og feta, du hører den i tonerne fra de lokale der spiller på restauranter og barer, og du ser den i de charmerende hvidkalkede bygninger og de smukke solnedgange.

Tag den med på ture rundt på øen og oplev de blå grotter og det berømte skibsvrag på Navagio Beach, som er et af de mest fotograferede steder i Grækenland. Vraget ligger på det fineste sand omgivet af høje stejle klipper og det klareste vand - et sted, du sent glemmer.

Rejs til Grækenland med FolkeFerie.dk

Har du ikke besluttet dig for dit rejsemål endnu? Så kan du med fordel udforske vores andre græske feriedestinationer. Vi har blandt andet rejser til Kreta, der er et vaskeægte ferieparadis, og kustbyen Sivota, kendt som ”Det Græske Caribien”. Gå på opdagelse i vores udvalg af rejsemål i dag, og bestil din drømmeferie. 

Afrejse fra Aarhus

Oplev Zakynthos

Bliv klogere på den græske ferieperle

Besøg øens byer

Du finder de store turistområder på øens sydøstlige del. Byerne Kalamaki, Laganas og Tsilivi bliver flittigt besøgt af øens feriegæster såvel som de lokale. I disse populære byer finder du vores nøje udvalgte hoteller, så både komfort, placering og område stemmer overens.

I Kalamaki kan du spise på hyggelige taverner og kigge i små souvenirbutikker. Kalamaki ligger i Laganas-bugten, der har indbydende, hvide strande med lækkert badevand. Det er også her, de sjældne havskildpadder, der kaldes Karette-skildpadder, holder til.

Laganas er kendt for at have et meget livligt natteliv, og er derfor en populær destination for unge. I byen finder du et utal af taverner, restauranter, barer og diskoteker, så det er nærmest umuligt at kede sig. Laganas er øens største badeby og har en flot, lang sandstrand. Fordi der er lavvandet, er stranden meget børnevenlig.

Den rolige og hyggelige badeby Tsilivi ligger nord for hovedbyen Zakynthos. I Tsilivi finder du igen fantastiske sandstrande, taverner, barer og restauranter for enhver smag. Naturen i byen er bestemt også en oplevelse værd. Området er grønt og frodigt med appelsintræer og olivenlunde helt ned til stranden.

Mytologi og storslået natur

Zakynthos er opkaldt efter en trojansk prins, som efter sigende var det første menneske på øen. Han blev så betaget af øens skønhed, at han grundlagde en by her. Ifølge den græske mytologi skulle den første konge på øen have været Odysseus fra Ithaka, der er kendt fra værkerne Iliaden og Odysseen af Homer. At den trojanske prins blev så betaget af øens skønhed er ikke svært at forstå. Når du først har set sandstrandene i de mange små bugter, de høje hvide klipper langs kysten og det klare vand, vil du formentlig stå tilbage med samme indtryk. Øen er intet mindre end den perfekte kulisse til en uforglemmelig ferie.    

Seværdigheder på Zakynthos

Zakynthos byder på et hav af oplevelser. Du kan for eksempel se øens absolut flotteste strand, Navagio, der betyder skibsvrag på græsk. Stranden har fået sit navn efter et gammelt skibsvrag. Ved at tage på en sejltur i dette område kan du komme helt tæt på og virkelig få det fulde udbytte.

Hvis du vil have endnu flere naturoplevelser på din ferie, er de blå grotter på øen bestemt også et besøg værd. Du finder grotterne på Zakynthos’ nordlige spids. Her består kysten af klipper, der i årenes løb er blevet nedbrudt af vandet, hvilket har skabt disse grotter. Du kan opleve grotternes usædvanlige blå lys fra små både, som du kan sejle med fra de nærliggende havne.

Kirker med historie

Hvis du er til en ferier med kulturelle og historiske indspark, er Zakynthos også det perfekte rejsemål. Du kan få en fornemmelse af Zakynthos’ historie og kulturarv ved at udforske øens smukke kirker.

Nær byen Agassi ligger bjerget Skopos med en lille korsformet kirke på toppen. Denne kirke stammer tilbage fra 1624 og kaldes “Vor Jomfru Skopiotissas Kirke”. Fra toppen af bjerget kan du samtidig nyde en storslået udsigt over øen og havet.

Den største kirke på Zakynthos er Sankt Dionysios-kirken. Den ligger nær Zakynthos havn og er opkaldt efter øens helgen, Sankt Dionysios. Når du besøger kirken, kan du beundre de smukke malerier, som kirkens vægge er udsmykket med.

Læs mere om Grækenland ➙

Kort

  • Sammen gør vi en forskel ❤

    Når du rejser med os, er du med til at gøre en forskel for vanskeligt stillede familier, som ikke har mulighed for at komme på ferie. Når du booker en rejse, doneres 100,- til FolkeFerieFonden, som årligt sender flere end 280 familier på ferie i Helsingør Ferieby.

    Læs mere om Fonden her