Husk, vandrestøvlerne til din ferie

Snør vandrestøvlerne, og glæd dig til den uspolerede og spektakulære natur på Porto Santo ø midt i Atlanterhavet. Du kan tage på arrangerede vandreture med dansk rejseleder eller tage på opdagelse på egen hånd. Det milde klima er perfekt til at vandre i, og øens dramatiske landskaber skabt af vulkansk aktivitet byder på sjældne sandfossiler, rå klippekyster, ørken og bjerge med fantastiske udsigtspunkter ud over Porto Santo, havet og naboøerne.

Vandrevenligt klima året rundt

Forår og efterår er oplagte årstider til at udforske øen til fods. Men fordi Porto Santo nyder godt af et tørt og tempereret klima året rundt med meget små variationer, kan du tage på vandretur uanset årstiden. Om sommeren skal du blot huske godt med vand og solcreme, da gennemsnitstemperaturen er 26 grader. Med hele 9 kilometer langstrakt strand er det oplagt at gå en smuk tur langs kysten og nyde bølgerne, der blidt skyller op over det gyldne sand.

Kontrastrig og spektakulær natur

Allevegne på Porto Santo kan du opleve, hvordan enorme naturkræfter for flere millioner år siden har været på spil. Den markante forskel på nord- og sydkysten er i øjenfaldende, især når du tager øens størrelse på 42 km2 i betragtning. Nordkystens rå og stejle skrænter og højtravende vulkankegler står i skarp kontrast til sydkystens 9 kilometer lange, flade strand. Fra øens næsthøjeste bjerg, Pico do Castelo, kan du danne dig et glimrende overblik over, hvordan de vulkanske bjergkæder ligger majestætisk mod øst og vest adskilt af et lavt liggende, fladt landskab.

4 spændende vandreruter på egen hånd

Porto Santo er perfekt til vandreture, og vi har fundet 4 naturskønne ruter, som blandt meget andet tager dig forbi øens kontrastrige landskaber, flotte udsigter, sjældne dyr og planter - og bringer dig helt tæt på den storslåede natur.

Udskriv vandreruterne -

Vandretur langs hele stranden

Længde: 9 km | Varighed: 1 ½ time den ene vej | Sværhedsgrad: Let

Pico do Castelo – bjergrute med flot udsigt

Længde: 5 km | Varighed: 3 timer | Sværhedsgrad: Let

Pico Branco bjerget og udsigtspunktet Terra Chã

Længde: 2,7 km hver vej | Varighed: 3 timer | Sværhedsgrad: Middel/svær

Pico do Facho - øens højeste bjerg

Længde: 3,9 km | Varighed: 2 ½ time | Sværhedsgrad: Middel

Til lands, til vands og i luften

Læs mere om Portos Santos fantastiske natur, flotte udkigspunkter og rige dyreliv.

Flora og fauna

Dyrelivet til lands og i luften

Dyrelivet til vands

Indhegnede vandreruter til de bedste udsigtspunkter

Øens højeste punkt til vest

Øens højeste punkt til nord

Oplev Porto Santo i 360° ➙