Eventyrlige Ithaka med krystalklart badevand

Ithaka er en frodig og bjergrig ø med svimlende blågrønne havudsigter, dramatisk landskab og idylliske landsbyer. Her er en betagende kombination af smukt landskab og autentisk atmosfære – og det er let at komme rundt i bil, på cykel eller til fods.

Nyd den rolige atmosfære, tag på en vandretur eller find en af mange hemmelige strande med glasklart vand. Øen er ikke overrendt af turister, så det er behageligt at være her.

Du bor i den stemningsfulde hovedby Vathi, der ligger halvmåneformet med pastelfarvede huse langs bunden af den blågrønne Molo-Bugt – og med svulmende bjerge som bagtæppe. Der er hyggelige smalle gader og rolige pladser, hvor du kan udforske butikker, nyde et glas retsina på en taverna eller lade dig lokke af duften fra byens bageri.

Italiensk og græsk i skønt miks 

Ithaka er den næstmindste af De Ioniske Øer vest for det græske fastland. Øerne var i 400 år under veneziansk styre, mens resten af Grækenland var under tyrkisk kontrol. Det er tydeligt at se i dag. Husene er f.eks. ikke hvide med græsk-blå skodder, men pastelfarvede med varme farver på skodderne. De mange oliventræer er plantet af venezianerne - og selv maden er italiensk inspireret.

Grækerne elsker Odysseus' Ithaka

Måske skyldes det netop den italienske elegance, at Ithaka i årevis har været feriested for velhavende grækerne. Men Ithaka har også nærmest ikonisk status hos grækerne. Det skyldes den mytologiske fortælling om Kong Odysseus, der kæmpede sig hjem til Ithaka på en 10 år lang rejse omtalt i den græske Homer-klassiker Odysseen. Oplev den mytiske ø – og de fortællinger og steder, som er kendt fra Odysseen.

Kun med FolkeFerie.dk kan du rejse fra Danmark til Ithaka

Efter en kort flyrejse fra København til Preveza Lufthavn på det græske fastland, tager vores danske rejseledere imod dig, og sammen kører vi mod havnen i Lefkas. Busturen tager ca. 1 time og 15 min. Fra Lefkas sætter vi kursen mod Odysseus' frodige ø Ithaka og hovedbyen Vathi. Sejlturen er en utrolig smuk oplevelse, og overfarten tager ca. 1 time og 45 min. Du kan tilkøbe vores transfer for kun 265 kr. t/r pr. person.

Vi rejser i maj, juni, september og oktober.

Udvalgte hoteller til dig

Tag en pause fra stress og jag, og rejs til Odysseus' ø Ithaka. Nyd en afslappende ferie på en af vores skønne hoteller ved havnebyen Vathi.

Microsoft.CSharp.RuntimeBinder.RuntimeBinderException: Cannot perform runtime binding on a null reference
  at CallSite.Target(Closure , CallSite , Object )
  at System.Dynamic.UpdateDelegates.UpdateAndExecute1[T0,TRet](CallSite site, T0 arg0)
  at ASP._Page_app_plugins_flexcontentpicker_softinventor_flex_content_picker_cshtml.Execute() in D:\Data\www.folkeferie\app_plugins\flexcontentpicker\softinventor.flex.content.picker.cshtml:line 92
  at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy()
  at System.Web.Mvc.WebViewPage.ExecutePageHierarchy()
  at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy(WebPageContext pageContext, TextWriter writer, WebPageRenderingBase startPage)
  at Umbraco.Web.Mvc.ProfilingView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer) in D:\a\1\s\src\Umbraco.Web\Mvc\ProfilingView.cs:line 25
  at System.Web.Mvc.Html.PartialExtensions.Partial(HtmlHelper htmlHelper, String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData)
  at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_Base_cshtml.Execute() in D:\Data\www.folkeferie\Views\Partials\grid\editors\Base.cshtml:line 23

Sæsoner

Ithaka er en sand fornøjelse både forår, sommer og efterår! Rejs i maj eller juni og nyd den frodige ø, mens den står flot og frodig. Eller forlæng sommeren med en uforglemmelig rejse i september eller oktober.

Oplev Ithaka i 360°

Få en virtuel rundtur på den græske ø Ithaka. Klik på info-knappen i 360° filmen og læs mere om hotellerne, byerne og strandene.

Se video fra Ithaka

Vejret

 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dag
12° C
13° C
15° C
18° C
23° C
27° C
30° C
30° C
27° C
22° C
17° C
14° C

Kort

Om Ithaka

 • Uspoleret natur og krystalblåt hav

  Ithaka er ferieparadis der rummer det hele - smuk natur, uberørte strande, et væld af oplevelser og spændende historie. Odysseus' historiske ø ligger midt i det ioniske hav med betagende udsigter hvorend man drejer hovedet. 

  Læs mere her

Værd at vide

 • Ithaka fra A-Å

  Vi har samlet en række informationer, som er værd at vide inden din rejse til Ithaka. Læs blandet andet om afstande fra lufthavnen, internet, drikkevand, transport, vejret på Ithaka og meget mere.

  Læs mere her

Gæsterne siger

 • Hvorfor lige Ithaka?

  Vil du gerne på ferie til den græske ø Ithaka, så har du mulighed for at læse nogle af vores gæsters anbefalinger af øen. Vi har samlet et udpluk af vurderinger fra tidligere gæster, som har været på Ithaka. 

  Læs mere her