Den livsglade 73-årige Inge la Cour har i over 20 år tilbragt de fleste sommeruger lidt uden for Vathi på den græske ø Ithaka. Dansk-amerikaneren bor til daglig i Colorado, og beskriver sit græske tilflugtssted som ”intet mindre end Paradis på jord”. Inge deler ud af sine gode ferietips her...

 

Langt ude i Det Ioniske Hav vest for det græske fastland ligger Ithaka og bader sig i det strålende græske solskin. Den uspolerede ø ligger så langt gemt væk fra almindelig turisme, at kun de færreste hidtil har fundet vej. Og den eventyrlystne, mytologiske konge, Odysseus var da også hele ti år om at finde hjem til sin fødeø og sin længselsfuldt ventende hustru, Penelope.

I dag kan turen gøres på bare tre timer, når først charterflyet har sat hjulene på cementen på det græske fastland. Først en god time med bus og efterfølgende en mediterende sejlads i Odysseus' kølvand frem til Ithaka, der er den næstmindste af De Ioniske Øer.

"Ithaka er den rene og uspolerede ferieidyl!" I hvert fald ifølge dansk-amerikaneren Inge la Cour, som burde vide det bedre end de fleste. Den tidligere indretningsarkitekt bor i dag i Colorado, men gennem en snes år har hun tilbragt en stor del af somrene på øen, hvor hun i dag har det skønneste feriehus, med egen appelsin- og citronlund og oliventræer nok til at dække familiens forbrug af olivenolie. Intet mindre end Paradis på jord, som hun lykkeligt fortæller.

 

 

 • Ithaka inviterer til så mange stop og hyggestunder

  ”Så er der et smukt udsigtspunkt, så dukker en vidunderlig strand op eller en hyggelig taverna. Min mand og jeg elsker at vandre på kryds og tværs, og vi ved aldrig, hvornår vandet uimodståeligt lokker os til at tage en dukkert”

  Foto: Dexa strand - ca. 2,2 km fra Vathi.

Inge bor i udkanten af Ithakas hovedby, Vathi, med bare nogle få tusinde indbyggere. Byen ligger i bunden af Molo-bugten og har gode restauranter og indkøbsmuligheder, og selvom turisterne selvfølgelig fylder i gadebilledet, så er det også en by, der synes at hvile godt i sig selv.

 • Oplev et ægte og ærligt hverdagsliv

  "Vathi er en by hvor folk går på arbejde og børnene i skole, og hvor familierne så ellers hygger sig om aftenen på de små centrale pladser og tavernaer. Netop det gør, at turisterne kommer tæt på et ægte og ærligt hverdagsliv, som man bestemt ikke oplever på mere overrendte græske feriesteder"

  Foto: En stemningsfyldt restaurant i Vathi.

Når Inge har venner og familie på besøg, får de en hel fast introduktion allerede på førstedagen, og FolkeFerie.dks gæster kan med fordel følge trop. Rådet lyder:

 • Et godt førstehåndsindtryk af øen

  ”Tag op i bjergene og besøg øens tidligere hovedstad Paleochora. Byen gør måske ikke så meget væsen af sig, men udsigten er absolut det hele værd. Turen til Paleochora giver sådan et godt førstehåndsindtryk af øen, der trods sin størrelse har nogle imponerende bjergmassiver”.

  Foto: Udsigt over Vathi.

Få en rundtur på Inges paradis ø

Med vores nye 360° film kan du få en virtuel rundtur på Ithaka. Se de hyggelige hoteller, de idylliske byerne og ikke mindst de smukke, uspolerede strande.

 

Dag to tager Inge altid sine egne gæster med til Gidaki-stranden. Gidaki ligger lidt nord for Vathi, og turen kan gøres til fods, eller man kan tage en af de små både, der sejler fra byen og til stranden.

 • Selv i Australien har jeg ikke oplevet så lækkert vand

  ”Det er simpelthen verdens skønneste strand. Jeg har været så privilegeret at rejse i store dele af verden, men aldrig oplevet en skønnere strand end Gidaki. Selv i Australien har jeg ikke oplevet så lækkert vand, og i dag får sådanne steder normalt ikke lov til bare at ligge hen. Så bliver de plastret til med et stort hotel. Men her er det endnu stilheden og skønheden, der råder"

  Foto: Gidaki strand - ca. 3,4 km fra Vathi.

 • Historie og kulturelle minder

  "Ithakas historie og kulturelle minder bør man naturligvis heller ikke snyde sig selv for. Lettest opleves det hele ved at tage på FolkeFerie.dks store ø-rundtur, og efterfølgende kan man så bruge en dag eller to på at udforske sine egne favoritter nærmere enten i lejet bil eller på scooter. Turen op mod den nordlige del af Ithaka til byen Stavros med den smukke kirke og torvet med busten af Odysseus er must see."

  Foto: Statue af Odysseus.

 • Græsk salat og friskfanget blæksprutte

  "Småbyerne Frikes og Kioni, der begge nærmest ligger og skvulper i vandkanten, er værd at gøre stop i og nyde en græsk salat og måske en omgang friskfanget blæksprutte. I sådan en stund er det, at Ithaka i den grad rimer på græsk ferieidyl"

  Foto: Den lille havneby Frikes.

Populære hoteller på Ithaka

Tag en pause fra stress og jag, og rejs til Odysseus' ø Ithaka. Nyd en afslappende ferie på en af vores skønne hoteller ved havnebyen Vathi.

Læs mere om Ithaka her