Paradis i gyldne og blå toner

Afslappende og forbløffende smuk. Det er nogle af de første ord, der falder en ind, når den lille portugisiske ø i det store Atlanterhav skal beskrives. Porto Santo er et paradis med gyldne og blå nuancer og et fantastisk roligt sted med uspoleret natur og et skønt klima året rundt.

Prisvindende sandstrand

Porto Santo er blandt andet kendt for sin udfordrende 18-hullers tidligere meterskabsbane. Men også øens største attraktion - den 9 km lange strand, som strækker sig langs hele sydkysten. Porto Santo kaldes den gyldne ø takket være stranden, som har vundet priser som en af Europas bedste strande på grund af det fløjlsbløde sand, sandets helbredende virkning og vandets renhed.

Stor variation i landskabet

Porto Santo imponerer med spændende vandreruter og et mangfoldigt landskab. Modsat den flade sydkyst, har vulkansk aktivitet for millioner af år siden skabt rå klippekyster og bjerge med fantastiske udsigtspunkter på nordkysten. Fra det 430 meter høje bjerg Pico do Castelo kan du opleve en af de bedste udsigter over Porto Santo, havet og naboøerne. Mellem nord- og sydkysten findes et ørkenagtigt landskab med sjældne sandfossiler, som kun kan opleves to andre steder i verden.

Perfekt vejr året rundt

Porto Santo nyder godt af et stabilt og tørt klima hele året rundt. Om sommeren kan du nyde en gennemsnitstemperaturer på 26 ºC, stranden og det rene, lækre badevand. Om foråret og efteråret er klimaet mildt og behageligt - perfekt til en aktiv ferie under blå himmel. Og om vinteren bliver temperaturen sjældent lavere end 17ºC.

Masser at opleve og aktiv ferie

Selvom øen ikke er større end 42km2, er der masser at opleve, og det er let at komme rundt og svært at fare vild. Med god infrastruktur, meget lidt trafik og skilte allevegne er det nemt at udforske øen, se seværdighederne og opdage små hemmelige hjørner iført vandrestøvler eller på cykel.

Komme helt ned i gear og slap af

Allevegne på Porto Santo hersker en skøn og sjælden ro. Øens charmerende hovedby, Vila Baleria tager imod dig med brostensbelagte gader, små butikker, caféer og restauranter. Nyd den svalende havbrise på palmealléen ved havnen, få en stor isvaffel på torvet sammen med de lokale og besøg boligen, som husede den berømte søfarer Christoffer Columbus.

Oplev Porto Santo i 360° ➙

Porto Santo - kort og godt

Den portugisiske ø Porto Santo ligger i...

Øen har en længde på...

Sammenlignet med Madeira, er Porto Santo...

Miradouro das Flores betyder...

De bedste vandremuligheder findes...

I hovedbyen Vila Baleira bor der...

Byen er mest berømt for...

En anden af øens seværdigheder er...

Camacha er Porto Santos største...

Læs mere om Porto Santo