Spanien er et elsket ferieland, både fastlandet og de mange fantastiske øer. Især Mallorca og De Kanariske Øer, herunder Tenerife og Fuerteventura står øverst på listen over favorit rejsemål. Ferie i Spanien byder på masser af sol, spændende oplevelser og et væld af muligheder uanset interesse. Her er badeliv, vandsport, shopping, natteliv, et skønt middelhavskøkken og masser af spanske traditioner. Naturen er unik, med fantastiske bjerge, appelsin- og olivenlunde, små charmerende landsbyer og de mange sandstrande med dejligt badevand. 

Spanien er et trygt og dejligt ferieland, som er perfekt for både par og børnefamilier. Ferie i Spanien er med andre ord et sikkert feriehit.

Solsikker ferie

De Kanariske Øer har sommervejr stort set året rundt, og solen kan nydes på kilometervis af dejlige strande med hyggeligt badeliv og vandsport. Mallorca ligger lidt nordligere og har sol og sommertemperaturer fra tidligt forår til sent efterår.

Shoppingferie i Spanien

Feriebyer i Spanien har som oftest rigtig gode shoppingmuligheder med international mode, elektronik og parfumer. Spanien har også mange lokale markeder, hvor man kan finde alt fra friske grøntsager og fisk, til afrikanske smykker og lokalt kunsthåndværk.

Smag på Spanien

Det spanske køkken er vidunderligt og byder på et varieret udvalg af middelhavsretter baseret på lokale og sæsonbestemte råvarer. På din ferie i Spanien skal du prøve nationalretten Paella og selvfølgelig Tapas, som er de mangfoldige små retter, man deler med alle om bordet.

Spanien verdens tredjestørste vinproducent, og du kan derfor glæde dig til at skylle maden ned med de berømte spanske druer. Du kan også prøve den spanske sommerdrik Sangria. 

Fantasiske naturoplevelser 

Mallorca og De Kanariske Øer er bedst kendt for sol- og strandferie, men alle stederne gemmer også på smukke naturoplevelser. Tenerifes store vulkan kan opleves i nationalparken Teide, Mallorca byder på middelhavsromantik med små bugter og storslåede naturscenerier og på Fuerteventura kan du opleve små idylliske landsbyer omkranset af palmeoaser, gamle vindmøller, smukke bjerge og historiske bygninger.

Vi anbefaler

Vi har udvalgt de bedste spanske ferie-øer Fuerteventura, Mallorca og Tenerife, der kombinerer strand og natur med charmerende kultur.