Tenerife er børnenes ø

Tenerife er kendt som la isla amable på De kanariske øer. Det betyder den venlige ø. Det gælder særligt børn, for alle Tenerifes indbyggere, unge som gamle, elsker børn. Bliv ikke overrasket når tjeneren eller recepcionisten stryger Oscar og Line over håret og siger ”nej, hvor er I kønne” og spørger om de har været i poolen i dag. Det er ingen hemmelig markedsføringstrategi. Sådan er øboerne bare og det skal nydes på din ferie på Tenerife.

Alt til vandhunde

Tenerife passer perfekt til ferie med børn. Solen skinner veloplagt hver dag og havet eller svømmebassinet er klar, når du har lyst. De fleste børn elsker vand, og på Tenerife er her masser af muligheder for leg med vand. De mindste bygger sandslotte i strandkanten, mens de lidt større snorkler.

Hele familien kan tage på udflugt med en båd eller endda en ubåd og se delfiner og hvaler i deres rette element, eller få fart over feltet i vandlandet Siam Park. Langs sydvestkysten er der mange gode strande og naturlige havbassiner. Det er bassiner formet af lava fra tidligere tiders vulkanudbrud og måske lidt cement til hjælp, sådan at man roligt kan svømme, selvom havet udenfor bruser lige lovligt den dag: Piscinas naturales.

Dromedarer, ridderduel og action i trætoppene

Alle, også børn og teens bliver imponerede af Teide Nationalparks mangefarvede månelandskaber og de kulsorte, ufremkommelige lavamarker. Dyreglade sjæle vil elske at besøge Camel Park, hvor man kan klappe husdyr som geder, æsler, får og høns og blive båret rundt af en stor dromedar, som vugger rytmisk fra side til side. Du kan også prøve en udflugt på hesteryg i Tenerifes varierede landskab. Eller hvad med en ridderduel – dog blot som tilskuer – og spise med klørfem som i middelalderen, mens du hepper på din favoritridder? Der er rig mulighed for at gå ture i skoven omkring Teide Nationalpark eller i selve parken. Du kan også lege tarzan i de kanariske trætoppe i Forestal Park. Her går eller svinger man sig fra træ til træ iført klatreseler, hjelm og et system af karabiner, der sikrer dig til linerne.

Har du taget teenagerne med på ferie, så kan du læse mere om oplevelser for unge på Tenerife her

Børnenes ferieparadis

Vi har fundet de største oplevelser for børn på Tenerife.

Siam Park

Verdens bedste vandland ifølge Tripadvisor

Camel Park

Ridetur på ”ørkenens skib”

Karting Tenerife

Hjulspind og en duft af benzin

Castillo De San Miguel

En aften i ridderborgen

Submarine Safari

Oplev havet gennem koøjet på en gul ubåd

Forestal Park

Sving dig fra gren til gren

Hesteeventyr

På hesteryg gennem vulkanlandet

Praktisk information

Oplevelser for unge

Forlystelsesparker, helikopterudflugt, surfing, vulkanvandring, shopping, barer og diskoteker. Tenerife har et væld af oplevelser for unge.

Læs mere her