Gå på vulkaner

Tenerife er perfekt til vandreture. Både de korte hyggeture i byer, og timevis af udfordrende vandring på vulkaner eller i skove. Du kan endda gå op til toppen af De Kanariske Øers kendetegn, vulkanen Teide, som er 3.718 m høj.

Selvom Tenerife med sine 2034 km2 er en forholdsvis lille ø, har du mulighed for at vandre i fantastisk afvekslende natur: Ved kysten, i tæt kanarisk fyrretræskov, på spidse vulkanklipper i sorte og grå nuancer, eller ind og ud af de mange, dybe kløfter, som strækker sig fra øens midte og ud til kysten. Hvert sted har sin egen duft og der er ikke noget som lyden af brusende atlanterhavsbølger, der på salig vis renser hovedet for tanker.

Gå gennem skyer

Vandring er en god måde at opleve øens mange sider på og komme tæt på naturen. Tenerife er en høj ø og det gør at klimaet kan skifte i løbet af få kilometer. I strandkanten er der måske skyfrit og 28 grader, men i skoven omkring Teide Nationalpark lurer lave skyer, som du må gå gennem dem for at komme videre.

Uanset hvor du er, vil der være udsigtspunkter i massevis. Du kan stoppe op og nyde den smukkeste udsigt til flere af naboøerne eller landskabet under dig, som skifter mellem fyrreskov, hårde lavaklipper og store drivhuse af brunt net fyldt med modnende bananer. Hver gang stien snor sig, venter ny storslået natur.   

 

Spændende vandreture på egen hånd

Når du vandrer på Tenerife, er det vigtigt at have solcreme på og med, en kasket og solbriller, gode kondisko eller vandrestøvler, vand i rigelige mængder og snacks.

Udskriv vandreguide -

Vandretur i Callao Salvaje

Afstand: Ca. 7 km | Varighed: 1,5-2 timer

Vandretur i Helvedeskløften

Afstand: 3,5 km. | Varighed: 1,5 time

Vandretur langs Alcalás smukke kyst

Afstand: Ca. 7 km. | Varighed: 1,5 time

Byvandring i Los Cristianos & Las Américas

Afstand: 11,3 km i alt | Varighed: Bestem selv

Vandretur i Masca-kløften

Afstand: 4,8 km. | Varighed: 3-4 timer

Vandretur i Teide Nationalpark

Afstand: 3,5 km | Varighed: 2,5 time

Praktisk information

Læs mere om Tenerife