Vikingerne faldt pladask for de grønne klippeøer...

For snart 1200 år siden forelskede de vilde vikinger sig i de grønne klippeøer midt i Nordatlanten og etablerede sig på halvøen Tinganes i år 850. Tórshavn blev hovedstad, og det er byen stadig den dag i dag, med bjerge til den ene side og havet til den anden.

I den livlige og kulturrige by blander nyt sig med gammelt. Moderne impulser og byggerier går hånd i hånd med stærke kulturtraditioner og stolte skikke. Museer, skulpturer, gallerier, cafeer og lækre restauranter gemmer sig rundt i de smalle gader ved Vaglid, byens centrum. Over havnen ligger Skansin, den gamle fæstning fra 1580. Nede mod havnen ligger den gamle bydel med små, hyggelige røde og sorte huse med græstørv på tagene og hvide vinduer. De mere moderne byggerier finder du længere væk fra havet, jo højere op mod fjeldet du kommer.

 

5 oplevelser i Tórshavn

Shopping
Shop Færøsk design i butik Østrøm, der har til huse i et charmerende gammelt pakhus på havnen. Butikken har et skønt udvalg af færøsk kunsthåndværk, fra keramik, kopper og tallerkener til fine huer og andet tøj. Butikken har i øvrigt god kaffe og bløde stole, så du kan hvile stængerne i rare omgivelser. En anden lækker butik er Guðrun & Guðrun, der holder kvinder, mænd og børn varme med de velkendte uldsweatre, som Sofie Gråbøl gjorde berømte i tv-serien ’Forbrydelsen’.


Se på kunst

Lige ved siden af butikken Østrøm ligger det grafiske værksted Steinprent, der har eksisteret siden 1999, og er ejet af litograf og kunstner Jan Andersson. Der er fungerende værksted ovenpå og galleri i stueetagen. Gennem tiden har en lang række nordiske kunstnere produceret værker på Steinprent, heriblandt danskere som Bjørn Nørgaard, Per Kirkeby og Katrine Ærtebjerg.


Fisk & skaldyr

På Barbara Fish House serveres der fisk og skaldyr i de hyggeligste rammer. Du kan godt glæde dig - de serverer det lækreste brød, hjemmelavet aioli, fiskesuppe og de friskeste blåmuslinger i chorizo/fløde sauce. En smagsoplevelse udover det sædvanlige. 


Fermenteret Michelin mad

Restaurant Koks er Færøernes mest innovative og nok også dyreste restaurant. Her står den på alt fra søpindsvin, molboøsters og tørret, fermenteret fisk på ostekiks til mallemuk (mågelignende fugl) og Færøsk lam drysset med tørret tang.
Hvis du ønsker en middag på Koks, skal du huske at booke bord i god tid.


Havnehygge, kaffe & vafler med rabarbersyltetøj

Gå en tur ned på havnen, sæt dig på en Café og nyd stemningen, lyset og et par lune vafler med hjemmelavet rabarbersyltetøj.