• Gamle ferieminder gennem tiderne

  ” Ingen tør vel at benægte, at en Folke-ferie frembryder Muligheden for en Højnelse af Kultur livet, for Befordring af Folkesundheden, for Udfoldelse af Livsglæden ”.
  Oluf Bertolt i Arbejderferie, 1928

   

  ” Der var jo ikke noget, der hed ferie for arbejdere dengang. Jeg gik så ind til min chef og stod meget ærbødigt og spurgte, om der var mulighed for at holde 8 dage, hvorpå han sagde: Ferie! Hvad er ferie? Det er sgu da ingen mennesker, der holder ferie! Så sagde jeg til ham, at jeg ville frygtelig gerne, og om det dog ikke kunne lade sig gøre? Så sagde han, at det ville han love at tænke over, men jeg måtte være klar over, at det blev trukket af min løn, og det måtte jeg så bøje mig for.”  
  Etly Nielsen

   

  Arbejderferie i landbohjem
  ”Man levede med i livet hos den familie, man boede hos. Børnene var helt vilde med det. Når man kommer inde fra København, er man jo ikke vant til at trække en ko i halen”
  Etly Nielsen

   

  Gilleleje ferieby, 1941
  "Jeg var virkelig imponeret. Jeg troede kun, der var 3-4 huse. Der var endeløse rækker. Alle de nye huse, som så ud, som de var bygget for al evighed. Det var gedigent håndværk. Jeg kan så tydeligt huske den friske tjæreduft. De sortmalede med hvide kanter. Nu fik arbejderne også deres egne feriehuse. Højere kunne man ikke nå i arbejderbevægelsen”
  Herbert Mortensen

   

   

     Ferieminderne er fra "Arbejderhistorie" skrevet af Nan Dahlkild 

 • Fribilletter til Arbejdermuseets ferieudstilling

  Ferien og FolkeFerie.dk blev født samtidig og i år fylder vi begge 75 år. Da danskerne for første gang fik ret til ferie, manglede man gode og sunde feriemuligheder. Derfor stiftede man Folke-Ferie.

  I anledningen af vores fødselsdag, har du mulighed for at få fribilletter til Arbejdermuseets spændende ferieudstilling. Her kan både børn og voksne gå på opdagelse i ferien- og FolkeFerie.dks historie.

  Udsolgt

 • Dansk ferie gennem 75 år

  Herunder kan du se FolkeFerie.dk's jubilæumsbog og gamle kataloger. 

  Klik på magasinerne herunder og kom en tur tilbage i tiden.

 • Det bedste ferieminde

  Vinderen er fundet! 

   

  Siden 1938 har FolkeFerie.dk været med til at skabe ferieglæder for tusindvis af danskere.

  Vi bad vores mange gæster fortælle deres bedste ferieminde med FolkeFerie.dk, og det har væltet ind med gode ferieminder i vores konkurrence i anledningen af vores 75 års fødselsdag.

  Der er både kommet sjove og søde minder, men også meget rørende beretninger fra ferie med FolkeFerie.dk gennem tiderne.

  Se vinderen og alle ferieminderne her.

 •  

   

  Billederettigheder: 

  Arbejdermuseet

  ABA's fotosamling