Christian H. Nielsen, Stig Schwarz og Steen Milandt besøgte Porto Santo for første gang i oktober 2015. De testede Porto Santos 18 hullers mesterskabsbane og 9 hullers par 3 bane. Her kan du læse deres vurdering af golfbanen og Porto Santo.

Christian Heiden Nielsen, PGA-pro:

”Det er en perfekt bane til feriegolf på alle spillemæssige niveauer. Der er tale om en blanding af lette, korte huller og lange, svære huller. Specielt hullerne 12, 13 og 14 på kanten af klipperne til Atlanterhavet fascinerede mig - og alle andre.”

Stig Schwarz, PGA-pro:

”Jeg synes, det er en superbane i god stand og ikke mindst med ensartede greens. De første ni huller virker måske lidt ordinære, men til gengæld hæver de sidste huller helhedsindtrykket gevaldigt, fordi de byder på både store udfordringer og flotte udsigter.”

Steen Milandt, Helsingør Golf Klub:

”Det er ikke hver dag, man overraskes positivt omkring nye rejsemål og især ikke golfdestinationer. Men efter at have besøgt Porto Santo, en lille portugisisk ø små 50 km. nord for Madeira, blev jeg meget positiv overrasket.

Øen er endnu ikke et kendt rejsemål for danskere, men det er min overbevisning, at Porto Santo snart vil blive det - både for golfspillere og solnydere. Med sine 4400 indbyggere er øen ikke en stor ø, du kan faktisk køre øen rundt på få timer. 

Der ligger en uopdaget perle af en golfbane, designet af Seviano Ballesteros, på øen. Det er faktisk den første bane, han designede i Portugal tilbage i 2001. Med vanlig sans for udnyttelse af landskabet, har han lagt golfbanen fantastisk i det smukke landskab.

Der er blevet spillet European Tour et par gange på banen, og det burde indikere, at banen er af en vis kvalitet - og det er den bestemt også. Der er på både for og bag 9 3 par 3, 3 par 4 og 3 par 5 og med sine 5357, 5984 og 6434 meter fra teestederne kan man selv vælge sværhedsgraden. 

Især greens områderne er af høj kvalitet, og den store niveauforskel, søer mm., gør det til en rigtig god golfoplevelse. Træningsbanen er velplaceret, og der er rigeligt plads. 

De første 9 er de ”nemme”, men nemme er jo altid relativt. De sidste 9 kræver helt sikkert godt golfslag for at komme rundt med en hæderlig score, og du bliver klart bjergtaget af den fantastiske udsigt og storslåede natur. På de 3 runder jeg spillede, var vinden en faktor, der helt klart skulle tages med i overvejelserne, når der skulle vælges køller og jern. Det blæste fra 3 forskellige retninger, og det gør, at banen bliver 3 helt forskellige baner.  

Ud over de 18 hullers er der en par 3 bane i høj standard. Banerne har 2 teesteder - 807 og 999 meter med store greens og huller, som måler fra 64 til 169 meter. 

Jeg boede på Vila Baliera, et dejligt hotel med mange muligheder for aktiviteter og afslapning. Placeringen er små 100 meter fra en fantastisk sandstrand. Hotellet har et stort indendørs og udendørs poolområde, Thalasso Spa, wellness og fitnesscenter. Alt er indenfor få meter forbundet med smukke gangstier. Det er helt klart et rejsemål, som kan anbefales både for golfspillere og andre livsnydere.”  

 

Læs mere om Porto Santo

Golfrejse information

Download scorecard

Download baneguide

Registrering af tee tider før afrejse