Christian H. Nielsen, Stig Schwarz og Steen Milandt besøgte Porto Santo for første gang i oktober 2015. De testede Porto Santos 18 hullers mesterskabsbane og 9 hullers par 3 bane. Her kan du læse deres vurdering af golfbanen og Porto Santo.

Christian Heide Nielsen

PGA-pro

"Det er en perfekt bane til feriegolf på alle spillemæssige niveauer, fordi der er tale en blanding af lette, korte huller og lange, svære huller.

Specielt hullerne 12, 13 og 14 på kanten af klipperne til Atlanterhavet fascinerede mig - og alle andre."

Stig Schwarz

PGA-pro

 

 

"Jeg synes, det er en superbane i god stand og ikke mindst med ensartede greens.

De første ni huller virker måske lidt ordinære, men til gengæld hæver de sidste huller helhedsindtrykket gevaldigt, fordi de byder på både store udfordringer og flotte udsigter."

Steen Milandt

Helsingør Golfklub

"Det ikke hverdag man overraskes positivt omkring nye rejsemål og især golf destinationer, men efter at have besøgt Porto Santo - en lille portugisisk  ø små 50 km. nord for Madeira - blev jeg meget positiv overrasket. 

Øen er endnu ikke et kendt rejsemål for Danskere, men det er min overbevisning at den helt klart vil blive det, både for golfspillere og solnydere. Med sine 4400 indbyggere, er øen ikke en stor ø, du kan faktisk køre øen rundt på få timer.  Der ligger en uopdaget perle af en golfbane, designet af Seviano Ballesteros på øen. Det er faktisk den første bane han designede i Portugal tilbage i 2001 og med vanlig sans for udnyttelse at landskabet har han lagt den fantastisk i det smukke landskab.

Der har været spille European Tour et par gange på banen, og det burde indikere at banen er af en vis kvalitet, og det er den bestemt også, der er på både for og bag ni 3 par 3, 3 par 4 og 3 par 5, og med sine 5357, 5984 og 6434 meter fra teestederne kan man selv vælge sværhedsgraden.  Især greens områderne er af høj kvalitet, og den store niveau forskel, søer mm. gør det til en rigtig god golfoplevelse, træningsbanen er velplaceret og der er rigeligt plads. 

De første 9 er de ”nemme”, de sidste 9 kræver helt sikkert godt golfslag for at komme rundt med en hæderlig score, og du bliver klart bjergtaget af den fantastiske udsigt og storslåede natur.

På de 3 runder jeg spillede, var vinden en faktor der skulle tages med i overvejelserne når der skulle vælges køller og jern, den blæste fra 3 forskellige retninger, og det gør at banen blev 3 helt forskellige baner.   

Udover de 18 hullers, er der en par 3 bane i høj standard, med 2 teesteder; 807 og 999 meter med store greens og huller som måler fra 64 til 169 meter. 

Jeg boede på Vila Baliera, et dejligt hotel med mange muligheder for aktivteter og afslapning, placeret små 100 meter fra en fantastisk sandstrand og et stort poolområde, både indendørs og udendørs. Derudover er der thalasso spa, wellness, fitnesscenter - alt inden for få meter, forbundet af smukke gangstier. Det er helt klart et rejsemål som kan anbefales både for golfspillere og andre livsnydere."