Maltas hovedstad Valletta er skabt i årene efter en af de mest dramatiske begivenheder i Europas historie, nemlig den berømte tyrkiske belejring af Malta i 1565.

Her modstod 500 malteserriddere sammen med ca. 5.000 soldater af forskellig nationalitet en fire måneder lang belejring med endeløse bombardementer og utallige angreb fra en ottomansk styrke.

Det heltemodige forsvar blev ledet af malteserriddernes stormester Jean Parisot de la Valette, og efter tyrkernes tilbagetrækning strømmede pengegaver ind fra Europas statsoverhoveder og gjorde Johanniterordenen (Malteserordenen) særdeles velhavende. En del af den nyerhvervede rigdom blev brugt til at bygge en ny hovedstad på øen – Valletta, opkaldt efter stormesteren selv. 

Valletta bliver også kaldt Paladsets By, og den rummer i dag Maltas omfangsrige arv inden for både arkæologi, historie, arkitektur, kunst og kultur. 

Valletta: Europæisk Kulturhovedstad 2018

Som Danmarks førende eksperter i ferie på Malta er vi stolte. Meget stolte. Europa Kommisionen har nemlig afgjort, at Maltas hovedstad, Valletta, skal være Europæisk Kulturhovedstad i 2018. Og det er velfortjent!

Derfor er Valletta Kulturhovedstad i 2018
Valletta er en af Europas mindste og mest spændende hovedstæder, hvor arkæologi, historie, arkitektur, kunst og kultur mødes. I Valletta kan du ganske enkelt ikke undgå at blive ramt at den helt særlige atmosfære, der hersker. I såvel de smalle, charmerende sidegader som på hovedstrøget Republic Street og de forskellige torve og pladser summer byen af liv og charme. Og du behøver også kun at opholde dig i Valletta i ganske kort tid for at forstå, hvorfor hovedstaden i 1980 blev optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Guide: Lokale tips er de bedste tips - her får du FolkeFerie.dks danske ekspert på Malta guide til dit besøg i Valletta - du får tips om kultur, mad, transport, shopping og meget mere!

Hoteller nær Valletta

Bo i nabobyen Sliema og tag på udflugt til Maltas hovedstad.

Se alle hoteller på Malta

Vigtigt: Derfor skal du opleve Valletta på Malta i 2018...

Klik her ➙

Oplev Valletta

En historisk hovedstad der summer af liv og atmosfære.

Valletta Waterfronts

Shopping

Gå ikke glip af...

Valletta er et skatkammer fyldt med seværdigheder og historie.

Stormesterens Palads

St. John's Co-Cathedral

Manoel Teatret

Upper Barakka Gardens

Læs mere om Malta her