Dykning på Gozo er meget populært og et yndet sted for dykkere. Havet er klart og rent med en utrolig god sigtbarhed. Hvide sandbunde, klippe- og sandkyster, laguner, grotter, koraller og et rigt dyreliv. Der er ingen nævneværdige strømme og ingen tidevand. Gozo og Malta er et af de ganske få steder i verden, hvor det slet ikke er nødvendigt at sejle ud med båd, for mange af stederne ligger så tæt på kysten, at du når frem efter en kort svømmetur fra kysten.

 • Dykkersteder ved Gozo

  Rundt omkring på Gozo findes 15 fantastiske og spændende dykkersteder. Fx. kan du ved Xlendi Bay, efter en kort svømmetur, nå ud til en tunnelgrotte med dyk op til 12 meter. I midten af bugten ligger revet. Her er dybden 25 meter. Længere oppe af kysten ligger "Det blå hul og skorstenet" for den mere øvede dykker. På samme kyststrækning ligger også Fungus Rock som dog kun kan nås med båd. En imponerende lodret klippe med et hul igennem den nordlige del, masser af fisk og koraller. Her er dyk op til 40 meter.

   

 • Dykkersteder ved Malta

  Vælger du at tage en tur til Malta kan du glæde dig til vragdyk blandt både, skibe og fly. De mest kendte er bl.a. den godt 3.100 tons store olietanker Um El Faroud, som blev sænket i 1998 som del af et vragdykningsprogram. Den ligger på sandbunden ca. 200 m. fra kysten med ca. 36 meters dybde til den kæmpe skrue. Derudover slæbebåden Rozi, som i lyst vejr og god sigtbarhed kan ses i sine fulde 50 meters længde. Ligger på ca. 35 m. dybde samt Imperial Lady på 250 tons, som ligger ud for Qawra Point på kridhvid sandbund i godt 46 m. dybde.
  Af fly kan du opleve både engelske bombe- og jagerfly fra 2. Verdenskrig.

  Læs mere om dykning på Malta

 • Kurser med Maltaqua

  FolkeFerie.dk samarbejder med Maltaqua, som har 40 års erfaring og en meget høj sikkerhed og standard. Maltaqua har også danske instruktører.
  Dykkerkurser/certifikater kan tages fra 10 års alderen, hvor der startes med prøvedyk i en pool. For alle kurser gælder det, at der er max. 4 deltagere per instruktør. Maltaqua tilbyder også specialiteter såsom: Dybdedyk, vragdyk, fotodyk, grottedyk, natdyk, nitroxdyk osv. samt mulighed for "pakkedyk", for max. 6 dykkere pr. erfaren instruktør.

  Kontakt rejselederne for mere information teammalta@folkeferie.dk 

 • Havtemperatur vinter: gennemsnitlig 14-15 grader
  Havtemperatur sommer: gennemsnitlig 24-26 grader

  Bemærk

  Helbredserklæring udfyldes hos dykkercentret. Ved tvivl om helbred vil der kræves fuld helbredsgennemgang hos læge, som skriftlig skal sige god for dykning.
  Der findes trykkammer på St. Lukes hospitalet i Guardamangia på Malta. Tlf.nr.: (00356) 21234765/21234766 eller ring til alarm 196.