Hold ferie i det nordlige Grækenland

Oplev betagende natur, lange sandstrande og historiske seværdigheder på den græske halvø Halkidiki. Halkidiki ligger i det nordlige Grækenland med universitetsbyen Thessaloniki som hovedby og består af tre mindre halvøer: Kassandra, Sithonia og Athos.

Din ferie kommer til at foregå på halvøen Athos, hvor vores hoteller ligger. Hotellerne ligger i og omkring den hyggelige havneby Ouranoupolis, der byder på både butikker, restauranter og små tavernaer. Byens centrum er selvfølgelig placeret ved den lille havn og havnepromenaden, hvor den græske stemning er helt i top.

Rejs med FolkeFerie.dk til Grækenland

Foruden rejser til den græske halvø Halkidiki tilbyder FolkeFerie.dk også andre rejsemål i Grækenland. Der er et væld af solrige feriedestinationer at vælge imellem på vores hjemmeside, men skal det være ferie i det græske, kan vi anbefale ferieparadiset Kreta og den charmerende kystby Sivota. Disse to rejsemål er blandt vores mest populære, og det er der en god grund til.

Kreta har været en feriefavorit for rigtig mange. Du kan nyde sol og varme i lækre omgivelser tæt på by og strand, når du holder ferie på et af vores nøje udvalgte hoteller ved Chaniakysten. Både naturen og øens historie og kulturarv er yderst rig, så du kan blandt andet glæde dig til vidunderlige naturoplevelser, idylliske landsbyer og historiske seværdigheder som Knossos-paladset.

Sivota er ikke så kendt som mange af de andre rejsemål i Grækenland, men det betyder blot at området er mere autentisk og uspoleret græsk. Sivota er en kystby beliggende i den vestlige del af det græske fastland og er et af de smukkeste steder i Grækenland. Kystbyen kaldes også for "Det Græske Caribien" på grund af de lækre, gyldne sandstrande med azurblåt vand.

 

 

Afrejse fra Billund

Oplev Halkidiki

Bliv klogere på den smukke græske halvø

Græsk halvø med skøn natur

Der venter dig en utrolig smuk og grøn natur, når du holder ferie på Halkidiki. Du kan for eksempel glæde dig til kuperede områder med pinjeskov og oliventræer, idylliske bugter med krystalklart vand, strande med blødt sand og Athos-bjerget, der også kaldes Det Hellige Bjerg.

På den nordlige del af Athos finder du flere børnevenlige strande, hvor vandet samtidig er ideelt til både snorkling og dykning. De fleste af hotellerne ligger lige ud til vandet, og der er derfor ikke langt fra hotel til strand. Så gør jer klar til en afslappende badeferie i smukke omgivelser, når turen går til Halkidiki.

Nyd sol og varme på Halkidiki

De varmeste måneder på Halkidiki er juli og august, hvor temperaturen når op på omkring 30 grader. Selvom det aldrig bliver rigtig koldt i vintermånederne, bør du overveje at rejse mellem maj og september, hvis du foretrækker sol og varme.

Det regner mest i december og november og mindst i juli og august, hvilket er endnu en god grund til at holde sommerferie på Halkidiki.

Oplevelser på Halkidiki

En ferie på den græske halvø lægger også op til oplevelser, udflugter og masser af aktiviteter. Tag på de arrangerede udflugter eller begiv dig ud på egen hånd. Du kan udforske vandreruterne, leje din egen båd eller tage færgen ud til de omkringliggende grønne øer.

En tur til hovedbyen Thessaloniki kan også anbefales. Her finder du både museer, kunst og gode shoppingmuligheder. Thessaloniki har en tusindårig historie, og du kan derfor også se frem til masser af historiske seværdigheder i byen. Ved havnepromenaden finder du byens vartegn - Det Hvide Tårn - der i dag huser det Byzantinske Museum.

Smag det lokale køkken

Du kan roligt glæde dig til maden på Halkidiki. Til forskel fra det sydlige Grækenland, hørte Halkidiki til Det Osmanniske Rige i længere tid, hvilket har sat sit præg på det lokale køkken. Der anvendes blandt andet flere krydderier end i den sydlige del af landet. På restauranterne er der fokus på græske traditioner og gode råvarer. Bestil for eksempel frisk fisk, skaldyr, grøntsager og lam, og oplev en symfoni af smagfulde krydderier.

Både de små taverner og større restauranter byder på masser af gastronomiske oplevelser. Du kan også få serveret lokale specialiteter flere steder i de hyggelige landsbyer.

 

 

 

Læs mere om Grækenland

Kort

  • Sammen gør vi en forskel ❤

    Når du rejser med os, er du med til at gøre en forskel for vanskeligt stillede familier, som ikke har mulighed for at komme på ferie. Når du booker en rejse, doneres 100,- til FolkeFerieFonden, som årligt sender flere end 280 familier på ferie i Helsingør Ferieby.

    Læs mere om Fonden her