Oplev Ithaka til fods

Ithaka er ideel til vandreture i det eventyrlige bjerglandskab med hemmelige strande med krystalklart vand og historiske steder, som du kun kan nå til fods. På vandretur oplever du Ithakas ud-af-kroppen smukke blågrønne udsigter over Det Ioniske Hav. Når du kigger ud over vandfladen, kan du se det græske fastland og øerne Kefallónia mod vest og Lefkas mod nord. Du kommer også gennem frodige dale med grågrønne oliventræer og mørke cypresser.

Ithaka og de andre Ioniske Øer er kendt for at være mere frodige end de græske øer, der ligger på østsiden af det græske fastland. Det skyldes, at der falder store nedbørsmængder i vinterhalvåret, mens der i sommerhalvåret er tørt og solrigt – så du kan nyde den frugtbare natur i tørvejr og solskin. Du møder helt sikkert også de fascinerende bjerggeder, der ligger og dovner – eller springer elegant fra klippehylde til klippehylde.

Målet for din tur kan være en landsby oppe på et bjerg eller en underskøn strand med glasklart vand nede ved klippekysten - eller et sted i landskabet, der optræder i den verdenskendte mytologiske fortælling om helten Odysseus’ rejse hjem til Ithaka.

Praktiske oplysninger

Det er bedst at vandre fra morgenstunden og frem til middag, hvor det bliver meget varmt. Til gengæld er det dejligt hele året – og især smukt fra maj til oktober. Efter en god fodtur er det skønt at sætte sig på en taverna og nyde et dugget glas retsina – og smage nogle af øens lokale retter. Eller måske tage en svømmetur i krystalklart køligt vand.

Der er både korte gåture og lidt længere vandreture, som du selv kan begive dig ud på uden særlig vandreerfaring. Fælles for alle turene ud i landskabet er, at det er vigtigt at huske godt fodtøj og at have en flaske vand med sig.

5 forslag til vandreture

Hvis du kan lide at vandre – eller blot at gå en god tur – er her nogle bud på både korte og lidt længere ture.

Udskriv vandreguide -

Landsbyen Perahóri

Afstand fra Vathy by: Ca. 4 km.

Gidaki strand

Afstand fra Vathi by: Ca. 4 km.

Kilden Aretousa

Afstand fra Anemodouri: Ca. 1,7 km. – Afstand fra Vathi by: Ca. 6 km.

Odysseus' borg

Afstand fra Stavrós: Ca. 2 km.

Homers Walk (guidet tur)

Længde: Ca. 5 km. Varighed: Ca. 4 timer

Læs mere om Ithaka